70 хил. души са се записали онлайн за ваксинация

70 хил. души са се записали онлайн за ваксинация - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

Записалите се за ваксиниране през онлайн системата за дните между 11 и 31 март са около 70 000 души. Това обяви на брифинг в сряда заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева. От утре, 11 март, започва имунизацията на записалите се през портала.

Разпределението по области показва, че около 30% от запазилите час за имунизация онлайн са на територията на Столичното РЗИ. С най-малък брой записани през системата са Видин, Смолян, Сливен, Монтана и Разград.

„Създадената организация покрива над 335 ваксинационни центъра на територията на страната. Имаме оперативни срещи с директорите на здравните инспекции, проведени са разговори с ръководителите на всички включени ваксинационни центрове, за да се създаде организация за графика и получаване на дозите", посочи Начева.

В случай, че на места има свободни часове за ваксиниране или оставащи дози, зам.-здравният министър обясни, че ще бъдат включени хора от фазите или такива, заявили желание за имунизиране извън онлайн системата.

„В случай, че на едно и също място има повече хора от заявилите желание, извън записалите електронно, има възможност, където се налага, да се съсредоточат екипи на РЗИ, за да не се стига до напрежение", обясни още тя.

Начева уточни, че като при всяко ново начало е възможно да се стигне до организационни проблеми, затова помоли за разбиране и толерантност.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини