7 българи продължават да са в неизвестност, продължава спасителната операция на ферибота до Корфу

7 българи продължават да са в неизвестност, продължава спасителната операция на ферибота до Корфу - E-Burgas.com
Снимка Ройтерс

Продължават пасителните операции на ферибота „Юрофери Олимпиа“, който се запали до остров Корфу в първите часове на петък. В неизвестност са общо 12 души. По данни на българското правителство 7 български граждани са в неизвестност. Консулът ни в Солун се е срещнал с пострадалите.

До момента са спасени 278 души, сред които и афганистански мигрант, който не е бил в списъка с пасажери, съобщи гръцката обществена телевизия ЕРТ.

Правителството организира щаб, който е в координация с гръцките власти и постоянно следи информацията за инцидента в Йонийско море, съобщи премиерът Кирил Петков.

„Следим всяка информация, която идва оттам, за да сме сигурни, че българското правителство прави всички възможно, за да можем да върнем българите от ферибота обратно в България“, каза той.

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова съобщи на брифинг тази сутрин, че сред евакуираните българи има и деца, 2 души са настанени в болница, един е интубиран заради ниска сатурация. Днес се очаква да бъдат транспортирани до Игуменица, откъдето да продължат пътуването си до Италия или да се върнат в България.

Междувременно зам.-министърът коментира и ситуацията в Украйна: „Напрежението ескалира, нашата позиция е ясна - подкрепяме суверенитета и териториалната цялост на Украйна. 6 души са заявили желание при нужда да бъдат евакуирани, предстои посещение в страната на министъра Теодора Генчовска“.

Свързани статии
Пиян айтозлия се претрепа с триколка 31-годишен мъж от Черноморец потроши два автомобила (Снимки) Българският полярен кораб вече е в Картахена, следете маршрута му Домашни кучета нападнаха дете в монтанско село МнВР призова българите да не пътуват към Пирот Влак с амоняк дерайлира в Сърбия, 51 души са натровени, идвал е от България Вагон от влака Бургас-София дерайлира на Централна гара Пожар взе три жертви в София Инцидент с тротинетка на бургаско кръстовище се размина с контузени лакти Ситроен блъсна възрастна жена на пешеходна пътека във Ветрен
Тагове
ферибот кораб инцидент
Коментари

Още от последните новини