139 двойки си казаха "да" в Несебър през миналата година

139 двойки си казаха

Несебър продължава да се утвърждава  като град на любовта и да е предпочитана дестинация за сватбен туризъм. Живописният полуостров приковава вниманието още от пръв поглед, а красотата му  оставя безмълвни и най-духовитите. Уникалната атмосфера, създадена от неустоимия чар на морето, съчетан с хилядолетното наследство, възрожденската архитектура на къщите, калдъръмените улички, романтичните гледки, разкриващи се от всеки ъгъл и посока, определено привличат влюбени от близо и далече. Единственият български град в листата на ЮНЕСКО е красив и магичен през всички сезони и е най-подходящото мястото, където да се вречеш във вярност на любимия човек.

През изминалата година браковете, сключени в града на ЮНЕСКО, са общо 139, като от тях 14 са присъставени. Има съюзи между българка и швейцарец, българка и нидерландец, българин и венецуелка, ирландец и българка, португалец и българка, германец и рускиня, унгарец и украинка, няколко брака между български граждани и граждани на Русия, Беларус, Молдова  и страни – членки на Евросъюза. В Несебър своята любов са запечатали с подпис и изцяло чуждестранни двойки от  Германия, Северна Македония и Украйна. Швейцарец на 72 г. и жена от Карнобат на  71 г. са най-възрастната двойка, врекла се във вярност в Несебър през 2021-а.

Първата сватба през миналата година е била на  7-ми януари, а на 22-ри декември са се състояли последните четири брачни церемонии. Менделсон е звучал най-много през август – 36 пъти, като в двата дни – 21 и 27 август е имало по пет ритуала.

Интересен за 2021-ва е брак между мъж на 71 г. и жена на 41 г., ( и двамата българи), който е поредното доказателство, че за любовта възраст няма. Това е и двойката с най-голяма разлика, сключила брак в Несебър през миналата година. Друг факт в подкрепа на всеизвестната истина, че няма граници за любовта, са влюбени с разлика във възрастта от 21  години.  Мъжът е на  55 г., а жената –  на 34 години, жители от  двете черноморски области Бургас и Варна.

През миналата година присъставените раждания са 62, което означава, че 62 деца, родени в чужбина, са получили български единен граждански номер.

През настоящата 2022 година Менделсон е звучал за първи път на 14 януари.

На 12.02.2022 г. 5 двойки, жители на Община Несебър, отбелязаха своята сребърна сватба на специална церемония в Старото кметство на града по инициатива на кмета на Несебър Николай Димитров. На 14.02 бе сключена една сватбена церемония, а на огледалната дата 22.02.2022 г. две двойки влюбени произнесоха заветното „Да“ в града на ЮНЕСКО.

Непреходната красота на Несебър, изумителното въздействие на културно-историческото му наследство, романтичните панорами и улици, водещи до морето, правят града магнетичен и логичен избор за вричане във вярност на любимия човек. Всяка сватбена церемония, състояла се на живописния полуостров, прави специалния ден в живота на новото семейство вълшебен, а началото на съвместния им живот – приказен.

Свързани статии
Продължават проверките на ИАРА в региона Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Нови нарушения откриха инспекторите на ИАРА при проверки в страната Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) ИАРА с нов удар по бургаските бракониери, унищожиха 600 м мрежи на Мандра Влюбените в Бургас вече могат да резервират дата и място за граждански брак Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица
Тагове
несебър сватби брак
Коментари

Още от последните новини