126 души са задържани при вчерашните протести

126 души са задържани при вчерашните протести - E-Burgas.com

126 са задържаните лица, от тях 60 са с криминални регистрации. От тях ще бъде търсена най-строга отговорност. Нашият лютив спре я е пейпър спрей. Отричам да сме използвали нервно-паралитичен газ. Това каза шефът на СДВР Георги Хаджиев пред медиите за снощната полицейска агресия срещу протестиращите.

Служителите бяха обстрелвани със СВУ, камъни, павета и тръби. Прецени се на място, че е необходимо част от тази агресивна тълпа да бъде изтласкана и разцепена. Единствената цел бе да се предпази живота на служителите и мирно протестиращите граждани. Тактиката ни бе щадяща.

Палатките се оказаха много добро прикритие за складиране на СВУ и твърди предмети. На един от пунктовете колегите намериха коктейл „Молотов“.  80 ранени полицаи има. На част от обгазените им е оказана медицинска помощ и се върнаха в редиците, да изпълняват служебния си дълг.

Призива ни е гражданите да бъдат внимателни и да не се поддават на криминални лица и да спазват законоустановения ред. Част от СВУ се вадят от палатковите лагери. Затова решихме да се премахнат блокадите на СУ и „Орлов мост“. Махането на блокадите мина без напрежение. Въпрос са преценка е как ще действаме оттук нататък.

Източник: frognews.bg

Свързани статии
Исканата оставка на зам.-шефа на граничните е факт Пореден ден на протести, пътните фирми блокират 18 възлови пътища в страната Превозвачите готови за нови разговори, но и за нови протести Пътните строители отложиха протестите Стрители ще блокират пътища и по Великден Поискаха оставката на министъра на културата Ето кой филм получи бургаското престижното отличие "Сребриста чайка" Откриха "София филм фест на брега" с емоционален филм (Снимки) ГЕРБ поиска оставката на правителството Два документални филма в програмата на 20-ия “София филм фест на брега”
Тагове
протести софия оставка сблъсъци
Коментари

Още от последните новини

Светът
126 души са задържани при вчерашните протести - E-Burgas.com

TikTock

Светът
126 души са задържани при вчерашните протести - E-Burgas.com

Африка