Звезден актьорски състав ще играе спектакъл по Стайнбек на 24 март в Бургас

Звезден актьорски състав ще играе спектакъл по Стайнбек на 24 март в Бургас - E-Burgas.com

На 24 март в Бургас ще гостува Малък градски театър зад канала с отличената с множество награди постановка "Зимата на нашето недоволство". Домакин на събитието е Културен дом НХК, а началото е от 19 часа.

Великият роман на Стайнбек, любим на много поколения, е майсторски адаптиран за сцена от Юрий Дачев и отлично „разчетен“ от Бина Харалампиева. Опитът и уменията на режисьорката личат във всичко – чудесна визуална среда (сценография и костюми – Свила Величкова), музика на Асен Аврамов (със специалното участие на Иван Лечев) и на първо място в безупречния подбор на актьорите. Сред тях блестят Асен Блатечки, Малин Кръстев, Светлана Янчева, Василена Атанасова, Меглена Караламбова, Христо Мутафчиев, Илка Зафирова, Иван Петрушинов и други.

Асен Блатечки казва в едно интервю, че Стайнбек е любимият му писател. В ролята на главния герой Итън той е невероятно добър и успява да предаде на цялото представление дълбока човечност, искреност и убедителност.

Историята, разказана от Стайнбек, е човешка и затова винаги актуална. Стегнатият, изпълнен с много вътрешна сила и напрежение разказ е съсредоточен около Итън Алън Холи - издънка на стар род от аристократична Нова Англия, носител на висши морални стойности и дълбоко насадена честност, който сега е продавач в бакалията, която преди е притежавал. Натискът, който животът и обстоятелствата упражняват върху него, стига до своя апогей в тази зима на недоволството, когато жена му го упреква, че не съумява да набави на семейството си онова, което им се полага по право. И когато Итън съзира пролука в мрака, той е изправен пред дилемата дали да запази своите морални устои, или да предаде всичко, в което е вярвал. Той трябва да реши накъде да продължи живота си. Дали сам в своята правота или като другите – с малко компромиси, с малко тайни, с малко лъжи?

В ролята на пияницата (Дани Тейлър) Малин Кръстев изгражда страхотен образ и неслучайно получи "Аскеер" за поддържаща роля. Василена Атанасова в ролята на Марджи Хънт е блестяща. Героинята й успява да спечели зрителя само с няколко думи и жеста още в първата сцена. В ролята на съпругата на главния герой е великолепната Светлана Янчева, която е сред артистичното съзвездие, родено в Бургас. Илка Зафирова изпълнява с размах, достоен за кралица, ролята си на лудата възрастна леля на Итън.

Спектакълът е убедителен, плътен, запомнящ се. Той гостува за първи път в Бургас. Не го пропускайте! Билети се продават на каса „Часовника“.

Свързани статии
Деян Донков влиза в ролята на убиеца Вено в моноспектакъла "Камбаната" на 15 декември в Бургас Комедията „Отчаяни съпрузи“ ще бъде в Бургас на 3 септември Уникални гост-солисти идват в Бургас за "Севилският бръснар" Комедията "Игра за двама" ще се играе в Бургас на 12 юли Гледайте блестящото изпълнение на Николай Урумов като Бай Ганьо на 1 юни в НХК Театър "Трио" връща усмивките на болни деца в Бургас „Службогонци“ забавлява бургазлии в сряда в Операта Не пропускайте днес "Кафе с претенция" „Арт ателие” и Театър Българска армия представят спектакъла „Кафе с претенция” в Бургас Турне на „Тук и сега“ в Бургас през март 2022г.
Тагове
театър
Коментари

Още от последните новини