Зов в криза: Бургаският бизнес иска повече събития, за да оцелее

Зов в криза: Бургаският бизнес иска повече събития, за да оцелее - E-Burgas.com

Това е мярка, за да не фалират, кметът им предложил облекчени данъци

Бургаските хотелиери и собственици на заведения призовават общината да организира повече мероприятия, които да доведат хора в града. Това предложили лично на кмета на общината Димитър Николов при проведени срещи като мярка, за да оцелее браншът.

На тези срещи градоначалникът им предложил облекчени данъци, но отговорът бил, че колкото и да им намалят налога няма ли хора по заведенията и хотелите, няма да могат и да оцелеят.

Те припомнили, че когато имало „Спирит“ кафенета, пицарии, хотели, таксиметрови шофьори работели денонощно. „Правете събития и давайте параи, за да ни докарате клиенти. Ако нямаме клиенти колкото и да ни облекчавате ситуацията нищо не можем да направим и няма как да си върнем служителите“, призовали те пред Николов.  

„Конгреси, състезания, музикални фестове, туристически изложения, борси, каквото се сетите, трябва да го привлечем в Бургас. И един турист да има в България, трябва да дойде в Бургас, а не във Варна“, заяви също кметът Николов.

Според него облекчените данъци и такси ще дойдат добре на предприемачите, но няма да върне традиционния едър бизнес в туризма.

Свързани статии
Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец Ревматологията на „Бургасмед“ с безплатни прегледи от 12 до 16 февруари Бургас отново ще избира най- красива омъжена жена за 2024 г
Тагове
бургас бизнес
Коментари

Още от последните новини