Бойкот в "Слънчев бряг": Заведенията пълни в нощта след забраната

Бойкот в

Оправданията на собствениците не смилиха здравните инспектори и те им съставиха актове за нарушение на заповедта на МЗ

Собственици на нощни заведения в най-големия черноморски курорт у нас – “Слънчев бряг”, не се съобразиха с новите мерки и продължиха работа и след 23.00 ч. във вторник. Среднощната проверка с екипите на РЗИ и полицията бе отразена от колеги от Нова тв

От РЗИ започнаха инспекцията малко след 23.00 ч. в заведения на централната алея на "Слънчев бряг". В почти всички имаше клиенти.

Въпреки че собствениците на едно от заведенията са против новата заповед на здравния министър, те са избрали да преминат към реален бойкот след протеста в сряда. Обясняват, че ще им се наложи да освободят 80% от персонала си преждевременно.

В следващото проверено заведение посетителите бяха десетки - основно чужденци, избрали да гледат футболен мач на открито. Управителят опита да увери инспекторите на РЗИ, че не обслужат клиентите си и ги чакат да си тръгнат. Здравните инспектори обаче не повярваха и затова на собственика ще бъде съставен акт. Той може да стигне до 1000 лв.

Нарушения бяха открити и в следващия бар. Проверяващите влязоха малко преди 23.30 ч., а заведението беше пълно с клиенти. Оправдаха се с това, че се спазват всички изисквания за работа на открито и персоналът бил 100% ваксиниран. Въпреки твърдението, проверяващите отново подготвиха наказателно постановление.

„То е очевадно, че не се спазва часовият диапазон от 7 до 23 часа. Освен това, на масите има по повече от шестима клиенти. Твърдението, че персоналът е ваксиниран, трябва да се докаже и трябва да е предварително заявено. Това не отменя спазването на часовия график до 23 часа, така че отново ще поканим отговорното лице на обекта в РЗИ-Бургас да му бъде съставен акт за нарушение”, обясни Данка Андреева, инспектор към РЗИ-Бургас.

А докато се попълваше констативният протокол и клиентите започнаха да си тръгват, след като разбраха,че повече няма да им бъдат сервирани питиета, служителите на РПУ-Несебър получиха сигнал, че друг плажен бар е препълнен. И въпреки желанието си да спазват противоепидемичните мерки, в това заведение признаха, че бойкотират заповедта на здравния министър.

Свързани статии
Задържаха под стража обвиняемият за убийството в Слънчев бряг Влакче с пиян водач се заби в магазин в Слънчев бряг, чужденка е с опасност за живота Грозни сцени на плажа в Слънчев бряг: Спасители и летовници се млатиха Криминогени с нож ограбиха румънец в Слънчев бряг, чака ги най-тежката мярка 17 години затвор за убиеца на украинка в Слънчев бряг Слънчев бряг посреща Джулая с пионерите на електронната музика у нас Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Расте недоволството на хотелиерите по Южното Черноморие Първите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидат Четири украински семейства със седем деца намериха спасение в Слънчев бряг
Тагове
Слънчев бряг
Коментари

Още от последните новини