Засилено е търсенето на имоти в странджанското село Голямо Буково

Засилено е търсенето на имоти в странджанското село Голямо Буково  - E-Burgas.com

Засилено е търсенето на имоти в странджанското село Голямо Буково. Това разказа за e-Burgas.com кметският наместник в населеното място Пенчо Пенчев. Интерес към къщите там проявяват предимно българи и по-рядко чужденци. Преди няколко години земя тук си купила богата белгийка. Построила голяма къща, но скоро след това се заселила другаде и в Голямо Буково идвала само през лятото.

Заради красивата природа, чистия въздух и спокойствието тук, много хора избират мястото, за да си направят вили. Привлечени от благоприятните условия за лов, тук идват и доста ловци. Почитатели на поклонническия туризъм посещават района заради близкия манастир "Света Петка" и аязмото с лековита вода “Животоприемний източник”. Не са малко и тези, които идват, за да видят долемните - мегалитните съоръжения от камък, останали от древността. И да чуят от местните разказвачи легендите за техния произход.   

Много са хората, които са напуснали селото като млади и сега, след като се пенсионират, се завръщат. 

"През последните години определено се забелязва засилен интерес към селото ни", споделя с гордост Пенчо Пенчев. И е категоричен, че жителите на Голямо Буково се радват на добър живот и на благополучие. 

Автор: Татяна БАЙКУШЕВА

Коментари

Още от последните новини