Защо Обзор поиска да се отдели от Несебър?

Защо Обзор поиска да се отдели от Несебър? - E-Burgas.com

Жители на Обзор и 6 близки села тази неделя ще участват в местен референдум, който трябва да определи дали ще се отделят в самостоятелна община или ще продължат да бъдат част от Община Несебър. В града има два лагера - "за" и "против" отделянето предаде "Нова".

„Община Несебър не се грижи за Обзор и селата. От години не се прави нищо за археологическите разкопки”, заяви Иван Илиев от Инициативен комитет "Зa отделянето на Обзор от Несебър".

„Искаме да се отделим, защото Община Несебър не стои зад нашите проблеми – състоянието на крайбрежната алея не е добро, инфраструктурата на места е зле”, коментира Пламен Проданов от Инициативен комитет "Зa отделянето на Обзор от Несебър".

„Според разчетите ще можем да генерираме повече приходи, ако се отделим”, категоричен е кметът на града Христо Янев.

Представителите на Община Несебър отказаха да застанат пред камерите ни. От Инициативния комитет, които са против отделянето, заявиха, че изцяло подкрепят становището на кмета на Община Несебър. В него пише, че от 2008 г. до 2020 г. Обзор е внесъл в общинската хазна 15 млн. лв. данъци, а Община Несебър му е отпуснала 36 млн. лв. за издръжка.

Коментари

Още от последните новини