Заработи новият светофар на Гъбката, от УКОРС подсещат при пресичане

Заработи новият светофар на Гъбката, от УКОРС подсещат при пресичане - E-Burgas.com

От днес нататък новият светофар при кръстовището "Богориди" - "Демокрация", до Гъбката, на входа към Морската градина, функционира пълноценно след пробите. Той има две фази - едната с приоритет за пешеходци, другата за автомобили. В момента на кръстовището има инспектори от общинската дирекция УКОРС. Задачата им е да заострят вниманието на хората, които още не са свикнали с нововъведението, че светофарът работи.

Тази година Община Бургас ремонтира бул. "Булаир" и бул. "Демокрация", по които ще мине нов маршрут на бърза автобусна линия (след завършването на "Демокрация"). Част от този проект е и светофарът до Гъбката. От една страна той ще дава по-голяма сигурност на пешеходците. От друга, през лятото, когато много хора се движат от и към Морската градина, автомобилите ще получават регулярно своето време за преминаване, без да чакат дълго. Но в перспектива, като част от обща система, светофарът ще има и важната задача да дава предимство на автобусите от градския транспорт, за да стигат по-бързо и безконфликтно до крайната си точка.

 

Свързани статии
АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем Мъгли и засилен трафик по пътищата у нас В челото сме по трафик на хора! Внимавайте с обявите за работа в чужбина Монтират камери на бургаско кръстовище, движението в събота ще е затруднено Провеждат поход срещу трафика на хора в Бургас Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти Спират един от светофарите на околовръстното за Горно Езерово Засилен трафик на границата с Гърция, но няма задръствания
Тагове
светофар гъбката трафик
Коментари

Още от последните новини