Започват проверки за липса на лекарства в болниците и аптеките

Започват проверки за липса на лекарства в болниците и аптеките  - E-Burgas.com

Започват проверки, които трябва да установят има ли недостиг на медикаменти в болниците и аптеките в страната, информира bTV. Инспекциите идват след разпореждане на Върховна административна прокуратура, които са се самосезирали след публикации в медиите за липса на определени лекарства, използвани за терапия на коронавирусна инфекция.

Ако бъде установен недостиг, трябва да се определи кой е виновен за ситуацията - задържането от притежателите на разрешение за употреба,на производителите, вносителите, търговците на едро или дребно. След което трябва да се предприемат конкретни мерки.

Следва да се установи дали има засилен износ в чужбина на жизненоважни за системата медикаменти. Ако такъв е налице, Министерство на здравеопазването трябва да предприеме незабавни мерки.

Следва да се установи дали има засилен износ в чужбина на жизненоважни за системата медикаменти. Ако такъв е налице, Министерство на здравеопазването трябва да предприеме незабавни мерки.

Здравното ведомство са изпратили информация на държавното обвинение за търговци на едро с лекарствени продукти, които е възможно да осъществяват подобни действия.Националната агенция по приходите ще съдейства на здравните инспектори при проверките, ВАП настояват за резултат от проверките в най-кратък срок.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона Болници у нас пред закриване заради липса на лекари ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден БАБХ засили проверките дни преди Никулден Инспектори на ИАРА извършиха проверки на Поморийското езеро и язовир Цонево (Снимки) Граничари от Бургаско са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика с мигранти По-бърза връзка между Спешна помощ и болниците
Тагове
недостиг лекарства болници аптеки проверки
Коментари

Още от последните новини