Започват да проектират новия парк "Европа" в "Славейков"

Започват да проектират новия парк

В близост до новия басейн ще бъдат поставени миниатюри на европейски архитектурни забележителности

Община Бургас търси фирма, която да изготви технически инвестиционен проект за новия парк "Европа", който ще се намира на територията на парк "Св. Троица" срещу УМБАЛ-Бургас в комплекс "Славейков". Идеята бе лансирана още преди 3 години, като първоначално идеята бе той да бъде изграден в парк "Езеро". През лятото на миналата година Общински съвет - Бургас официално одобри мястото и тематиката на парка. 

Вече има отделен терен от 12 декара, който се намира в близост до зоната на интервенция между плувния басейн и детската площадка. Тя не е обновявана от създаването на парка и поради тази причина е подходяща за насищане с нова функция с оглед близостта и с новите зони предвидени за широк обществен достъп около нея. 

Прогнозата стойност за проектиране на парк "Европа" е около 50 хил. лв. В парка ще бъдат изградени миниатюри на европейски архитектурни забележителности, които трябва да се превърнат в атракция за туристите. Ощински съвет пък отхвърли останалите четири варианта – парк "Черно море", парк "Български Черноморски регион", парк "Бургаски Черноморски регион" и парк "Фестивал на пясъчните фигури".

 

Коментари

Още от последните новини