Започнете деня с една вълшебна напитка - чаша вода с лимон

Започнете деня с една вълшебна напитка - чаша вода с лимон - E-Burgas.com

Ако сте свикнали всяка сутрин да пиете кафе, за да се събудите, сега пробвайте една нова напитка - чаша вода с лимонов сок. Ползите от водата сутрин като начало на деня са невероятни, а в комбинация с лимона ще си осигурите много повече енергия, тонус и здраве. И всичко това ще постигнете без много усилия.

Звучи почти невероятно, как една чаша вода и лимон могат да подобрят тонуса ви, да ви дадат енергия и да се чувствате много по-добре през целия ден, но е така.
Има редици ползи от приемът на тази напитка. 

Стимулира имунната система

Лимоните притежават високо съдържание на витамин С и калий. Витамин С се справя чудесно в борбата с настинките и вирусите, докато калият стимулира мозъка, подпомага правилното функциониране на нервната система и регулира кръвното налягане.
 

Помага за регулиране на теглото

Това може би е най-добрият мотив, за да започнем консумация на вода с лимон рано сутрин. Жълтият плод съдържат пектин в големи количества, който помага в борбата с глада. Доказано е, че хората, които поддържат диета, включваща по-кисели на вкус храни, отслабват значително по-бързо.

Подпомага храносмилането

Топлата вода стимулира перисталтиката. Лимонът и лаймът също имат високо съдържание на витамини и минерали и притежават свойството да разхлабват при постъпили токсини в храносмилателния тракт.
 

Изчиства кожата

Витамин С помага за намаляване на бръчките и подобряване еластичността на кожата. Лимонената вода чисти токсините от кръвта, което помага да запазите кожата на тялото и лицето си нежна, гладка и чиста.

Ако нямате някаква друга причина да не пиете топла вода с лимон всяка сутрин на гладно, то ви съветваме да пробвате за поне една седмица, за да усетите сами дали при вас ще има някаква промяна предаде "Darik".

Коментари

Още от последните новини