Започна Третият национален протест на пътните строители

Започна Третият национален протест на пътните строители - E-Burgas.com
Снимка: Bulgaria ON AIR

Започна Третият национален протест на Браншова Камара "Пътища" пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, показа БНТ.

Причината е липсата на диалог с държавните институции и незаплащане на извършените ремонти по пътната инфраструктура.

"Над 800 милиона лева, които са заработени, трябва да бъдат разплатени. Повечето работници получават вече втори, трети, четвърти месец минимални трудови възнаграждения, колкото да могат да преживяват", заяви в "Денят започва" Георги Златев от Браншова Камара "Пътища".

По думите му, ако не се намери решение на тази ситуация, се предвижда протестите да продължат.

Свързани статии
Комитова: "Струма" е обикновен междуградски път, не е магистрала Комитова: Има странни обстоятелства в катастрофата на АМ "Струма" Комитова с призив към архитектите: Не отивайте в чужбина, може да се изявявате тук цял живот Ресторантьори стискат зъби, още не са започнали с уволненията заради мерките (Снимки) Предлагат бюджет от 1,5 млрд. лв. за ремонт и строителство на пътища за 2022 Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават Бившият шеф на "Автомагистрали": Има гаранции за ремонта на "Тракия" Комитова: Ремонтът на "Тракия" е направен като текущ и при повреда е без гаранция Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически
Тагове
протест строители комитова
Коментари

Още от последните новини