Започна операция на МВР срещу търговията на гласове, разследват Екзарх Антимово и Кумлука

Започна операция на МВР срещу търговията на гласове, разследват Екзарх Антимово и Кумлука - E-Burgas.com

"МВР работи по близо 100 сигнала за купуване на гласове на предстоящите избори. Готви се масов изборен туризъм и манипулиране на парламентарния вот". Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков на специална пресконференция днес. Тази сутрин започна полицейска операция в цялата страна срещу изборната търговия, като два от сигналите са за карнобатското село Екзарх Антимово и бургаското гето "Кумлука".

"Целта е да предприемем ответни действия по отношение на тези, които се подготвят да изкривят политическата картина у нас и да се постигнат нереални резултати в изборния ден и да не се отчете правилно гласа на всеки гражданин", заяви Рашков.

Той уточни, че се работи и по сигнал за секция в чужбина, където се подготвя фалшификация на предсрочните парламентарни избори.

"В момента се прави опит в една централноевропейска държава да съставят секция и там да гласуват български граждани, които не се намират на територията на тази страна. В контакт сме със съответните служби и ще предотвратим тези опити", коментира министърът на вътрешните работи, цитиран от "Монитор".

По думите на Рашков се готви и изборен туризъм не само от Турция, но и от Македония.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори 28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас
Тагове
Бойко Рашков Избори МВР
Коментари

Още от последните новини