Започна операция на МВР срещу търговията на гласове, разследват Екзарх Антимово и Кумлука

Започна операция на МВР срещу търговията на гласове, разследват Екзарх Антимово и Кумлука - E-Burgas.com

"МВР работи по близо 100 сигнала за купуване на гласове на предстоящите избори. Готви се масов изборен туризъм и манипулиране на парламентарния вот". Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков на специална пресконференция днес. Тази сутрин започна полицейска операция в цялата страна срещу изборната търговия, като два от сигналите са за карнобатското село Екзарх Антимово и бургаското гето "Кумлука".

"Целта е да предприемем ответни действия по отношение на тези, които се подготвят да изкривят политическата картина у нас и да се постигнат нереални резултати в изборния ден и да не се отчете правилно гласа на всеки гражданин", заяви Рашков.

Той уточни, че се работи и по сигнал за секция в чужбина, където се подготвя фалшификация на предсрочните парламентарни избори.

"В момента се прави опит в една централноевропейска държава да съставят секция и там да гласуват български граждани, които не се намират на територията на тази страна. В контакт сме със съответните служби и ще предотвратим тези опити", коментира министърът на вътрешните работи, цитиран от "Монитор".

По думите на Рашков се готви и изборен туризъм не само от Турция, но и от Македония.

Свързани статии
Отново ден за размисъл При 42.85% обработени протоколи: ПП - 25.97%, ГЕРБ - 21.42%, Николай Хаджигенов хареса Кирил Петков за премиер Бургас на път да проспи изборния ден, гласовете за президент повече от тези за НС Борисов гласувал за промяна на промяната Малко Търново, Приморско и Царево най-активни на вота в Бургаско 550 образувани преписки за изборни нарушения Ден за рзмисъл е, в сила са някои ограничения МВР извършва спешна проверка на новопоявилите се машини Лозан Панов заподозря предателство от страна на "Демократична България"
Тагове
Бойко Рашков Избори МВР
Коментари

Още от последните новини