Законно ли е разкопаването на ивицата в Равда?

Законно ли е разкопаването на ивицата в Равда? - E-Burgas.com
Снимка btvnovinite.bg

Законно ли е разкопаването на плажната ивица в Равда — инстиryциите все още не могат да кажат, тъй като извършват проверка. Нито една отговорна институция по казуса не пожела да присъства на живо в ефира на bTV. От зрителски сигнал стана ясно, че там с багер се изграждат пясъчни диги.

От Министерството на туризма коментираха единствено, че оформянето на пясъчни диги е забранено от закона, но предстои проверка.
Според Спас Узунов от фондация "Биоразнообразие" по този начин се нарушава целоспа на околната среда.

Според Узунов изграждането на диги не е забранено от закона, но не е и изрично разрешено. "Всяка една от компетентните институции казва, че не е виновна и не издава крайно решение. Накрая имаме случаи като този", каза Узунов.

Свързани статии
Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО В Несебър започват нов еко проект край Кошарица Три добермана нападнаха жена и кучето й в Несебър Тон и половина електронни отпадъци сърбаха в есенна кампания в Несебър И Несебър ще се бори срещу замърсяването на въздуха от битовото отопление Учници от несебърско село дискутираха върху агресията с представители на МВР Хамаци, панорамен далекоглед и соларни панели за бъдещата екопътека Кошарица - Плазовец
Тагове
Равда дига багери Несебър
Коментари