Законно ли е разкопаването на ивицата в Равда?

Законно ли е разкопаването на ивицата в Равда? - E-Burgas.com
Снимка btvnovinite.bg

Законно ли е разкопаването на плажната ивица в Равда — инстиryциите все още не могат да кажат, тъй като извършват проверка. Нито една отговорна институция по казуса не пожела да присъства на живо в ефира на bTV. От зрителски сигнал стана ясно, че там с багер се изграждат пясъчни диги.

От Министерството на туризма коментираха единствено, че оформянето на пясъчни диги е забранено от закона, но предстои проверка.
Според Спас Узунов от фондация "Биоразнообразие" по този начин се нарушава целоспа на околната среда.

Според Узунов изграждането на диги не е забранено от закона, но не е и изрично разрешено. "Всяка една от компетентните институции казва, че не е виновна и не издава крайно решение. Накрая имаме случаи като този", каза Узунов.

Свързани статии
Ето как Несебър отбеляза Бабинден (Снимки) В Несебър готвят намаляне на такси Продължава обновяването на уличното осветление в Несебър Засадиха хиляди дръвчета в община Несебър (Снимки) ОДК-Несебър събра 800 лв. от коледен базар Община Несебър ще ремонтира старо училище Паола и Алекс прославиха Несебър в Дубай Несебър награди най-добрите си спортисти Обясниха на деца в Несебър защо не трябва да пушат Ученици от Несебър събраха 1745 лв. в благотворителен базар
Тагове
Равда дига багери Несебър
Коментари

Още от последните новини