Задържаха рецидивист с 10 присъди, стрелял с автоматично оръжие при сделка за марихуана

Задържаха рецидивист с 10 присъди, стрелял с автоматично оръжие при сделка за марихуана - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършен грабеж, държане с цел разпространение на наркотични вещества - марихуана и държане на незаконно оръжие и боеприпаси предаде "БНТ".

На 29 декември в землището на село Болярино между двама мъже била осъществена сделка по закупуване на наркотици - 14 кг. марихуана. Купувачът не заплатил наркотиците, като открил стрелба във въздуха с автоматично огнестрелно оръжие, заплашвайки продавача и отнемайки наркотичните вещества.

След подаден сигнал за инцидента на тел. 112, полицаи от Раковски и Пловдив задържали извършителя на престъпното деяние, който е съдействал на разследването. Продавачът не е пострадал.

Намерени и иззети са четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата "Калашников" с боеприпаси.

Задържаният е от град Казанлък. Той е криминално проявен, осъждан е общо 10 пъти, включително за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди. Многократно е изтърпявал наказание "лишаване от свобода".

Повдигнато му е обвинение за извършен грабеж на марихуана на стойност 84 000 лв.,както и за държане без надлежно разрешение на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Предстои внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Коментари

Още от последните новини