Задържаха под стража мъж, осъждан 38 пъти за кражби

Задържаха под стража мъж, осъждан 38 пъти за кражби - E-Burgas.com

Окръжният съд на Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Стефан С., привлечен към наказателна отговорност за извършил кражба в бургаския кв. „Победа“, при условията на опасен рецидив. Мъжът отнел парична сума в размер на 40.00 лева от Р.Т. За целта обвиняемият блъснал и съборил на земята пострадалата Р.Т. За инкриминираното деяние се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 5 до 15 години, съобщиха от Пресцентъра на Окръжен съд, Бургас.

Бургаският окръжен съд е приел, че от доказателствата по делото, може да се направи обосновано предположение, че Стефан С. е автор на престъплението, в което е обвинен. Обвиняемият е многократно осъждан, 38 пъти, като почти всички деяния са за престъпление срещу собствеността, в това число и грабежи. От началото на 2017 година спрямо Стефан С. има две висящи досъдебни производства. За съда тези обстоятелства характеризират Стефан С. като личност с изключително обществена опасност. Съдът намери, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление от вида на посочените, както и по отношение на правосъдието, изразяващо се в манипулация на свидетелски показания.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок пред Апелативен съд – Бургас.

Галерия
Коментари

Още от последните новини