За първи път от 18 години регатата „Cor Caroli iCard“ ще финишира в Бургас 

За първи път от 18 години регатата „Cor Caroli iCard“ ще финишира в Бургас  - E-Burgas.com

Ветроходната регата „Cor Caroli iCard“ води началото си през 2001г., като всяка година тя стартира в град Бургас. За първи път в историята на надпреварата обаче финалът ще се състои в морския град. Това съобщиха на пресконференция главният съдия на регатата Хенрих Кокончев, зам.-кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян и Евгени Мавродиев - председател на Протестната комисия.

По програма регата започва на 15-ти август с начален час 10 часа във Варненския залив, където ще се проведат две гонки – едната срещу вятъра, а другата по него. На 16-ти август стартират офшорните етапи по маршрут Варна-Балчик, на 17-ти Балчик-Свети Влас и на 18-ти Свети Влас-Несебър-Бургас, по възможност през остров Свети Иван. 

Флотилията се очаква да наброява около 40 яхти с различна дължина и брой членове на екипажа. Участници в надпреварата ще има от Украйна, но предимно от Българското Черноморско крайбрежие – Бургас, Созопол, Варна, Балчик.

Церемонията по награждаването и закриването ще се проведе на 18-ти август от 19:30 часа на Морска гара Бургас, където е предвидена кратка тържествена програма от общината. „Регатата е един малък празник за целия град, за всички морски хора.“, заяви пред медиите заместник-кметът по Здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян.
 

Коментари

Още от последните новини