Ямболия ще лежи година и половина заради заплахи за убийство на жени

Ямболия ще лежи година и половина заради заплахи за убийство на жени - E-Burgas.com

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол, бе наложено ефективно наказание от 18 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Христо Ж., подсъдим за закана с убийство на две жени.

Той е подсъдим за това, че преди около година се заканил да убие жена, която сериозно се притеснила за живота си. Дни по-късно той заплашил и друга жена.

По време на разследването е установено, че заканите с убийство са отправени в телефонни разговори, проведени между Живко и пострадалите две жени.

Отправените закани били чути и от хора, съпровождащи пострадалите в моментите, в които те били отправени. Думите му принудили втората жена да промени начина си на живот, тъй като се страхувала да ходи на работа и сама по улицата, а с дъщеря си сменили мястото, където живеели.

Вербалната агресия, отправена към първата жена я принудило да направи постъпки за издаване на заповед за защита. Жената също променила начина си на живот, в резултат от изпитания силен страх за живота си.

Постановеното наказание е общо за двете престъпни деяния. Присъдата на Районен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Коментари

Още от последните новини

Спорт
Ямболия ще лежи година и половина заради заплахи за убийство на жени - E-Burgas.com

Регата 24 Май