Всеки трети лъже на КПП-то, че отива на работа

Всеки трети лъже на КПП-то, че отива на работа  - E-Burgas.com
Снимка: БНТ

100 от 30 дущи са декларирали, че отиват на работа в събота, нямат трудов договор, съобщава БНТ. Става дума за КПП-тата в София, където истинността на данните бе проверявана от екипи на дирекциите „Инспекция по труда“ София и София-област.

В ранните часове на деня те участваха, със съдействието на органите на МВР, в проверките на контролно-пропускателните пунктове, като събраха данни от декларациите на 300 лица. От тях за 100 лица, декларирали, че пътуват за работа, е установена липса на действащ трудов договор. За 45 лица проверката е извършена на самия пропускателен пункт и те не са допуснати да продължат пътуването, информираха от ГИТ.

В рамките на деня са проверени общо 27 обекта на контрол, за които преминаващи през пунктовете, както с трудови и така и без трудови договори, са декларирали, че полагат труд. Да работят са установени девет лица без действащи договори. Повечето лица, декларирали пътуване за работа, не са установени на обектите. Има декларации, в които са отбелязани неработещи или несъществуващи обекти. За 21 лица работодателите са заявили, че нямат и никога не са имали връзка с тях. Проверките продължават.

Коментари

Още от последните новини