Все по-често наблюдаваме мъртво вълнение през юли

Все по-често наблюдаваме мъртво вълнение през юли - E-Burgas.com

Пореден случай на инцидент с удавени в морето. Този път това е 78-годишна жена от София, която е загубила живота си на Северния плаж в Поморие. Възрастната жена е била извадена в безпомощно състояние и въпреки извършените животоспасяващите операции от страна на медици и спасители, жената е починала.

Причините за инцидента все още се изясняват. Спасителят на Бургаския плаж Петър Русев обясни пред БНТ, че тази година за 4-5 път се получава мъртво вълнение. За минути се променя времето.

"Загиналата жена е попаднала в такова мъртво вълнение и може би не е знаела как да се спаси, може би е нямало и спасители и тя се е удавила за съжаление", разказа той. И посъветва хората да се къпят само на охраняеми плажове с водно-спасителна служба, да изпълняват флаговата сигнализация - зелено: къпането е разрешено, жълто - къпането е опасно и червено - къпането е забранено, и плажуващите да се къпят в групи, за да може, ако стане инцидент, да има кой да помогне.

Не само мъртвото вълнение е причина за инцидентите. Влияние оказват и вятърът, и температурата на водата. Тази година морето е по-бурно от други години заради мъртвото течение, което по принцип е характерно за месец август.

Коментари

Още от последните новини