Времето се разваля - облачно и дъждовно

Времето се разваля - облачно и дъждовно - E-Burgas.com

Днес заоблачаването от югозапад ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 10° и 15°, малко по-ниски в северозападните райони.

Привечер и през нощта срещу четвъртък в Западна България ще започнат валежи от дъжд, в планините над 1300 м - от сняг. Атмосферното налягане временно ще се повиши, но вечерта ще започне бързо да се понижава. 

Над Черноморието денят ще започне с предимно слънчево време, но от югозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала с тенденция на усилване.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява. Привечер в масивите от Западна България ще започнат валежи от дъжд, над 1300 м - от сняг. Ще духа силен, по билата и бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

В четвъртък и петък времето ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в планините - от сняг. В Западна и Северна България ще проникне студен въздух и температурите там ще се понижат, в югоизточната част от страната, където ще продължи да духа югозападен вятър, ще се задържи доста топло за началото на януари. Със застудяването в северозападните райони, Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг.

В събота вятърът ще отслабне. Ще остане предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, в западните и планинските райони - предимно от сняг. Почти без валежи ще е в Дунавската равнина.

Коментари

Още от последните новини