Времето остава топло за сезона

Времето остава топло за сезона - E-Burgas.com

Денят ще започне с минимални температури между 12 до 16 градуса, по морето ще са от 17-18 градуса. Над страната ще има разкъсана облачност, значителна над северните райони. Следобед ще превали по поречието на Дунав.

През нощта, срещу петък, временно облаците ще намаляват. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури ще са от 24 до 29 градуса, в североизточните райони и на север от планините до 30, по морето до 27, 30, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините ще има разкъсана облачност, значителна около обед с валежи и прегърмявания главно в Западна Стара планина и Витоша. Следобед облаците ще се разкъсват. Вятърът по високите части, над 2200м височина, ще бъде умерен от запад- югозапад до 55 км/ч. Максимални температури над 2500м височина - около 5-6 градуса, а на 1500м височина до 13-14.

В петък и в събота ще се задържи топло за сезона, ветровито, със следобедни валежи по-съществени в крайните западни райони. През нощта в събота срещу неделя със силен вятър ще нахлува студен въздух. В неделя се очаква захлаждане и валежи по-съществени предиобед в западните, а следобед в южните и източни части от страната.

Предстоящият месец се очертава да бъде с температури близки до нормата и с валежи около средните за месеца. Октомври ще започне с температури доста по-високи от обичайните за това време от годината, но после те ще се понижат, поради серия от атмосферни смущения.

 

Свързани статии
Облачна и почти без валежи събота По-топло на Коледа, на Нова година - студ През уикенда усещаме полъха на приближаващата зима НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима Валежи идват към Южното Черноморие Ниски температури и дъжд в четвъртък Облачно с превалявания ще е днес, сняг на места над 1300 метра Мъгла и ниска облачност до обяд край морето Облачно и ветровито време от днес Последен слънчев ден, от утре облаци и дъждове
Тагове
време
Коментари

Още от последните новини