Американски изследовател идва в Бургас на форум за по-чисто Черно море

Американски изследовател идва в Бургас на форум за по-чисто Черно море  - E-Burgas.com

Община и град Бургас ще бъдат домакин на форума "Предизвикателството: Чисто Черно море". Той ще започне на утре от 14.00 ч. в eкспоцентър "Флора".

Дискусия за успешни практики, проучвания и за проблемите на Черно море ще проведат представители на национални и местни власти, неправителствени организации, със специалното участие на доц. Джена Джамбек от САЩ.

Джена Джамбек е награждаван изследовател, преподавател в Университета в Джорджия. Повече от 20 години тя провежда изследвания в областта на твърдите отпадъци.

Джена Джамбек е специалист и в областта на глобалното управление на отпадъците и пластмасовото замърсяване. Нейният труд по изхвърлянето на пластмасови отпадъци в океана, публикуван в списание Science, е признат за фундаментален от световната научна общност. Разработките й са представяни в политически дискусии от програмата на Глобалната океанска комисия, в конгреса на САЩ, в декларациите на Г-7 и Г-20 и Програмата на ООН за околната среда.

Джена Джамбек провежда обществена дипломация в областта на околната среда, като международен информационен говорител за САЩ, участва в множество глобални програми, срещи, презентации на правителствени органи и медийни кампании по света.

Тя е съразработчик на мобилното приложение Marine Debris Tracker, чрез което са идентифицирани над 1 милион отпадъци от различен вид в моретата и океаните, за да е лесно последващото им отстраняване.

 

Коментари

Още от последните новини