Влаковете от София за Бургас ще минават по обходен маршрут заради ремонт

Влаковете от София за Бургас ще минават по обходен маршрут заради ремонт - E-Burgas.com

От днес до 6 август по направлението София-Варна-София пътуващите с влак ще се извозват и с автобуси. Причината е ремонт на гара Синдел, който налага временни промени на 5 бързи влака.

Ремонтът на гарата е предвиден още през 2018 г. с изработване на работен и технически проект.

От 1 август започва голям ремонт в участъка между Пловдив и Стара Загора - гарите Белозем и Свобода, и това ще доведе до драстични промени в организацията на движението. Всички влакове в посока Бургас и Варна от София ще преминават през обходен маршрут - през гара Димитровград.

"В близките 30 години не е правена такава инвестиция, свързана с държавни средства, предвижданията на компанията са с преустройство на коловозно развитие и стрелково развитие на гара Синдел разпределителна, подмяна на всички елементи на горното строене, контактна мрежа, изграждане на шумозащитни стени, перони, както и разбира се, осъвременяване на осигурителната инсталация в гарата", обясни в "Денят започва" инж. Тони Грозданов, ръководител отдел "Интегрирани инвестиционни проекти".

Предвиждат се от 27 юли до 6 август заключителни работи, свързани с контактна мрежа на железния път и след 6-и няма да има никакви други прекъсвания на влаковото движение.

"До края на август ще продължат с функционалните проби за изграждането на маршрутно-компютърна централизация, като тенденцията и вижданията ни са, че до края на месец септември ще приключат всички видове дейности", каза още инж. Грозданов.

Прекъсването ще мине на две фази - първата е от 27 до 31-ви юли, а вторият етап е от 1-ви до 6-и август.

"При първата фаза ще бъдат трансбордирани 3 бързи и 2 пътнически влака в участъка между гарите Варна и Провадия и Варна гара - Юнак. На втората фаза ще бъдат трансбордирани 2 бързи и 3 пътнически влака в тези участъци", обясни Пламен Митев, зам.-директор поделение за "Пътнически превози" София към БДЖ.

Хората ще се извозват с автобуси, които ще спират на всички гари и спирки, на които по принцип спират влаковете.

 

Коментари