Владимир Димитров: Бивакуването и чалга туристите са по-страшни от джиповете в Странджа

Владимир Димитров: Бивакуването и чалга туристите са по-страшни от джиповете в Странджа  - E-Burgas.com

Бивакуването на чалга туристи в Странджа е по-сериозен проблем от джиповете, които газиха река Велека. Това заяви Владимир Димитров, който е автор на видеото, което стигна до всички национални медии и предизвика проверка на РИОСВ.

"Не веднъж съм подавал за по-сериозния проблем в Странджа, който от година на година се задълбочава и никой не взима мерки да сложи ред - бивакуването!

И не, не говоря за туристи с раници, които си опъват палатка, за да пренощуват по време на многодневен преход. Става въпрос за хора, които от колата правят 5 крачки и сядат на масата, ядат и пият от сутрин до вечер и най-дългото разстояние, което им се налага да преодолеят, е встрани до храстите, за да се облекчат.

Аз ги наричам члага туристи.

Проблемът е, че този тип туристи много често си тръгват, оставяйки всички боклуци след себе си. И не само - режат дърва с резачки, палят огън на необезопасени места и дори не го изгасят, когато си тръгват, вдигат шум като на концерт с мощни тонколони, захранвани от генератор.

Такива компании в Странджа се събират най-често покрай реките - Младежка, Велека, Мечи дол, за да се възползват от приятната прохлада и водата. Най-страшно е положението на поляната след село Младежко в Природна забележителност "Пещери и извори на река Младежка"." заяви Владимир Димитров.

Той допълва, че не подкрепя идеята за пълна забрана за бивакуването, но то трябва да се изрършва под определен ред и спазване на правила. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини