Вижте марихуаната за половин милион лева намерена в Поморийско (СНИМКИ)

Вижте марихуаната за половин милион лева намерена в Поморийско (СНИМКИ) - E-Burgas.com

Ченгетата издебнали собственика й докато я поливал

Общо 90 кг марихуана, на стойност над 500 хил.лв. е намерена и иззета от бургаските полицаи, като находката наистина е с плашещи данни. Плантацията е намерена между поморийските села Страцин и Бата, като нейният собственик, е задържан, докато е поливал наркотичните растения. Това заявиха на специален брифинг в Апелативна прокуратура днес ръководителят на Окръжна прокуратура Георги Чинев, говорителят на Апелативна прокуратура Йовита Григорова и шефът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов.

Складираната дрога е била отглеждана и обработвана с цел разпространение, като доказателство за това е огромното количество, което след окончателната обработка със сигурност ще надхвърли 100 кг.

„Искаме да подчертаем, че действията ни към престъпността свързана с наркотици, вече са безкомпромисни. В рамките на закона, но с цялата му строгост“, подчерта Георги Чинев, като обобщи, че задържаният мъж е на 57 години, не е осъждан и не е криминално проявен. Той е задържан за 72 часа, като днес следобед ще се гледа мярката му за неотклонение.

Галерия
Коментари

Още от последните новини