Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия

Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия - E-Burgas.com

Наред с допълнителния стимул за борещите се на първа линия с COVID-19 - 1000 лв. месечно, от следващата година медицинският персонал ще получава допълнение към трудовите си възнаграждения докато има пандемия. Това беше прието на второ четене при гледането на бюджета на НЗОК за 2021 година, пише dnes.bg.

За лекарите възнаграждението ще бъде в размер на 600 лв. на месец, за медицинските сестри и специалистите по здравни грижи – 360 лв., а за санитарите – 120 лв. Допълнителните възнаграждения няма да получават единствено лекарите, чиято брутна заплата надвишава 5 000 лв.

Парите на Касата ще бъдат в размер на над 5 млрд. лв. и с 340 млн. повече от 2020 г. Повече пари ще има и за лекарства – 1,3 млрд. лв.

 

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Увеличават заплатите в центровете за Спешна помощ Синдикатите искат 1400 лева минимална заплата от 2026 година Водещи педиатри от цялата страна идват на конференция в Бургас Увеличават заплатите на медицинските лица в бургаските ясли Община Бургас търси да назначи училищни лекари Ето кои са отличените от кмета медицински специалисти в Бургас (Снимки) 1216 лв. на месец са необходими за издръжка на един работещ Рашков обеща да вдигне полицейските заплати
Тагове
заплати лекари бонуси пандемия
Коментари

Още от последните новини