Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия

Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия - E-Burgas.com

Наред с допълнителния стимул за борещите се на първа линия с COVID-19 - 1000 лв. месечно, от следващата година медицинският персонал ще получава допълнение към трудовите си възнаграждения докато има пандемия. Това беше прието на второ четене при гледането на бюджета на НЗОК за 2021 година, пише dnes.bg.

За лекарите възнаграждението ще бъде в размер на 600 лв. на месец, за медицинските сестри и специалистите по здравни грижи – 360 лв., а за санитарите – 120 лв. Допълнителните възнаграждения няма да получават единствено лекарите, чиято брутна заплата надвишава 5 000 лв.

Парите на Касата ще бъдат в размер на над 5 млрд. лв. и с 340 млн. повече от 2020 г. Повече пари ще има и за лекарства – 1,3 млрд. лв.

 

Свързани статии
Ген. Мутафчийски: Побеждаваме пандемията, до април можем да ваксинираме 100 хил.души Президентът започна консултации за избори по време на пандемията Лекарите от ВМА с кампания "Аз ще се ваксинирам" 64 лекари и над 60 сестри от Бургас са под карантина или с ковид Общопрактикуващи лекари: Коронавирусът не е основание за назначаване на антибиотици 80% личните лекари все още не могат да издават направления за PCR Борим последиците от пандемията с 804 млн. лева през 2021 Приет е Националният план за готовност при пандемия Детска градина поема децата на бургаските медици на първа линия Нови електронни услуги улесняват гражданите в пандемията
Тагове
заплати лекари бонуси пандемия
Коментари

Още от последните новини