Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия

Вдигат заплатите на лекарите докато има пандемия, отделно 1000 лв. за всички на първа линия - E-Burgas.com

Наред с допълнителния стимул за борещите се на първа линия с COVID-19 - 1000 лв. месечно, от следващата година медицинският персонал ще получава допълнение към трудовите си възнаграждения докато има пандемия. Това беше прието на второ четене при гледането на бюджета на НЗОК за 2021 година, пише dnes.bg.

За лекарите възнаграждението ще бъде в размер на 600 лв. на месец, за медицинските сестри и специалистите по здравни грижи – 360 лв., а за санитарите – 120 лв. Допълнителните възнаграждения няма да получават единствено лекарите, чиято брутна заплата надвишава 5 000 лв.

Парите на Касата ще бъдат в размер на над 5 млрд. лв. и с 340 млн. повече от 2020 г. Повече пари ще има и за лекарства – 1,3 млрд. лв.

 

Свързани статии
129 млн. лева за борбата с пандемията до 2024 вади Регионалното министерство Община Бургас търси училищни лекари, дава 1350 лв. заплата Лекари настояват за ново разпределение на ваксините Област Бургас остава на 11-то място по средна работна заплата Излъгаха личните асистенти за обещаните заплати Бум на кредитите за ново жилище в пандемията Вдигат заплатите във ВиК холдинга Ваксинирани лекарка и санитарка се заразиха с коронавирус Ген. Мутафчийски: Побеждаваме пандемията, до април можем да ваксинираме 100 хил.души Президентът започна консултации за избори по време на пандемията
Тагове
заплати лекари бонуси пандемия
Коментари

Още от последните новини