Възобновяват ваксинирането с "АстраЗенека" от четвъртък

Възобновяват ваксинирането с

Ваксинацията с продукта на ”АстраЗенека” ще бъде възобновена в четвъртък, ако разследването в Пловдив не покаже връзка със смъртта на жената. Това съобщи в Гоце Делчев здравният министър Костадин Ангелов в поредното си салто мортале. Вчера премиерът Борисов отмени тези ваксинации.

"Нека хората, които са ваксинирани с тази ваксина, да бъдат спокойни, няма риск за тях. Аз имам и мои близки, които са имунизирани с ваксината на Оксфорд. Това е една ваксина, която е много позната на медицината, подобен тип векторна ваксина е тази за грип", уточни министърът.

В света са направени много милиони ваксинации с нея, така че тези събития са част от събитията, които се случват с такава ваксина, добави той.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини астра зенека
Коментари

Още от последните новини