Във "Възраждане" скочиха срещу чалготека: Живеем под постоянен тормоз и напрежение!

Във
*снимката е илюстративна /dunavmost

"Не можем да спим през нощта, пияни хора чупят къщите и колите ни" жалват се живущите в комплекса

Да се отнеме разрешителното на заведението, намиращо се на адрес: ул. „Шейново" N93. За това настояват жители на "Възртаждане", които са потърсили помощ от кмета на Бургас Димитър Николов, областния управител Вълчо Чолаков, председателя на общински съвет проф. Севдалина Турманова и още редица институции в града.

В подписката се отбелязва, че живущите в близките до заведението сгради живеят под постоянен тормоз и напрежение през последните 12 години, в които системно са били сигнализирани полиция, РЗИ и общината. 

"В работното време на дискотеката-всеки четвъртък, петък и събота в месеците от октомври до май включително, когато клубът работи от 22.00 до 6.00, е невъзможно по никакъв начин да се спи или почива. Посетителите му отиват или излизат в явно нетрезво или неадекватно състояние. Пият по улиците, след което чупят шишета в стените на сградите, рушат водосточните тръби на сградите, огледалата на МПС и/или др. части, викат, крещят с все сила, започват побоища и всички произтичащи от това нецензурни, неморални и незаконни действия. Най-тежко, страшно и непоносимо положение настава, когато някоя наша родна попфолк звезда гостува, за да изнесе поредния си „бляскав" концерт." пише в писмото. 

Живущите в квартала изтъкват още, че не могат да спят през нощта и редовно трябва да заплащат за ремонт на къщите и автомобилите си. 

"Ние искаме и имаме право това място да бъде тихо, безопасно и нормално за живот, както подобава на един истински европейски град, още повече, че през тези години Бургас е печелил и приза „Най-добър град за живеене в България"." пише още в писмото. 

Те уточняват, че не са против забавлението, но не са съгласни това да се случва в жилищен район, в който хората трябва да си почиват и да работят ползотворно.


 

Коментари

Още от последните новини