Ватерполистите от „Черноморец” завоюва второ място в Скопие

Ватерполистите от „Черноморец”  завоюва второ място в Скопие - E-Burgas.com

„Черноморец” направи генерална репетиция дни преди началото на турнира за Купа България – мъже. За трета поредна година, по покана на македонския „Бета”,  бургаският тим участва в международния турнир по водна топка „13 ноември”, от където се завърна с второ място.

Тазгодишното издание на надпреварата беше за възраст мъже. Верен на традицията и поставените цели старши треньорът Петър Йонов заложи на състав, включващ изцяло юноши на клуба. Дебют при мъжете направи 14-годишният Марин Славов. Заради служебни ангажименти отборът игра без представителите в тази възраст Виктор Арсенов и Павел Ангелов. Липсващите опит и самочувствие на младите ватерполисти обаче им е вдъхнал вицешампионът с „SGW Leimen/Mannheim” във Втора Бундеслига Ивайло Стоянов. През новия сезон той отново ще играе за родния клуб, съобщи Петър Йонов.

Турнирът в македонската столица бе открит с българското дерби между „Черноморец” и „Локомотив НН”. Двата отбора играха много равностойно. В началото на мача бургазлии имаха лек превес, но минути преди края на срещата мъжкият тим на столичани надделя с 11:9.
Със сериозна съдийска подкрепа домакините от „Бета” се добраха до равенство 6:6 срещу „Черноморец”, който обаче победи сръбския „Лесковац” със 17:4. Така с по-голяма голова разлика бургазлии заеха второто място в турнира.

„Отборът има великолепен облик. Състезателите показаха израстване и това се наблюдава най-вече при Христо Ангелов. Това означава, че може да се разчита на младите. Очаквам достойно представяне в мъжкото първенство. Турнирът беше много полезен за нас, като отборът ще се сработва и в турнира за Купа България”, обобщи Петър Йонов.  
Победител в Скопие стана „Локомотив НН”. Столичани се справиха с „Лесковац” със 17:3, а срещу домакините надделяха с 11:8. Така третото място зае „Бета”, който пък победи четвъртия „Ласковец” с 14:8.  

Турнирът за Купа България – мъже е от 17 до 20 ноември на столичният басейн „Диана”. 

Коментари

Още от последните новини