ВАС: Плажът пред Догансарай влиза в кадастъра като защитена територия

ВАС: Плажът пред Догансарай влиза в кадастъра като защитена територия  - E-Burgas.com

Върховният административен съд реши окончателно, че плажът пред имението на лидера на ДПС Ахмед Доган в парк Росенец трябва да бъде вписан незабавно в кадастъра, като “крайбрежна плажна ивица” с трайно предназначение на територията като “защитена”. Това прави територията изключителна държавна собственост. Такова беше решението и на първоинстанционния съд в Бургас, който отхвърли жалбата от проектанта на сарая Арх. Калин Тихолов като представител на фирма “Стрейтлайн”.

В мотивите си Тихолов твърди, че липсата на ивицата в регистрите не представлява “явна фактическа грешка” и дори е под съмнение дали изобщо има плаж на това място, като брегът не бил покрит с пясък и чакъл, а “е естествено самозалесила се територия, покрита с почва и обрасла с дървета и храсти”. „Изложените доводи в частната жалба касаят евентуални неудобства за оспорващото дружество при стопанисване на сградите, които не съставляват „значителни или трудно поправими вреди“ и не попадат в приложното поле на  горецитираната разпоредба“, е мнението на върховните съдии.

Те отхвърлят жалбата като неоснователна, тъй като не се засягат пряко права и законни интереси на оспорващото дружество. Поради тези обстоятелства се налага изводът за неоснователност на частната жалба, съобщават от ВАС.

Свързани статии
Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж Безплатно автокино пред Догансарай довечера Община Бургас: Разпоредихме оградата на Росенец да бъде премахната незабавно Пътят до Росенец отново преграден? Христо Иванов прави нова проверка на място (видео) Прокуратурарта откри нарушения край Алепу, Догансарай, Созопол. Св. Влас и Аркутино Мустафа Карадайъ показа нос Чукалята преди Догансарай (снимки) Барикада от протестиращи отпрати автобус на ДПС от Росенец Христо Иванов: Местим протеста пред община Бургас! Иво Баев: Срам ме е, че съм юрист в държава с такъв правосъден министър От ГЕРБ върнаха топката "НСО" в полето на Радев
Тагове
Догансарай
Коментари

Още от последните новини