ВАС: Плажът пред Догансарай влиза в кадастъра като защитена територия

ВАС: Плажът пред Догансарай влиза в кадастъра като защитена територия  - E-Burgas.com

Върховният административен съд реши окончателно, че плажът пред имението на лидера на ДПС Ахмед Доган в парк Росенец трябва да бъде вписан незабавно в кадастъра, като “крайбрежна плажна ивица” с трайно предназначение на територията като “защитена”. Това прави територията изключителна държавна собственост. Такова беше решението и на първоинстанционния съд в Бургас, който отхвърли жалбата от проектанта на сарая Арх. Калин Тихолов като представител на фирма “Стрейтлайн”.

В мотивите си Тихолов твърди, че липсата на ивицата в регистрите не представлява “явна фактическа грешка” и дори е под съмнение дали изобщо има плаж на това място, като брегът не бил покрит с пясък и чакъл, а “е естествено самозалесила се територия, покрита с почва и обрасла с дървета и храсти”. „Изложените доводи в частната жалба касаят евентуални неудобства за оспорващото дружество при стопанисване на сградите, които не съставляват „значителни или трудно поправими вреди“ и не попадат в приложното поле на  горецитираната разпоредба“, е мнението на върховните съдии.

Те отхвърлят жалбата като неоснователна, тъй като не се засягат пряко права и законни интереси на оспорващото дружество. Поради тези обстоятелства се налага изводът за неоснователност на частната жалба, съобщават от ВАС.

Свързани статии
Още няма пари за събаряне на незаконната сграда край Догансарай Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж Безплатно автокино пред Догансарай довечера Община Бургас: Разпоредихме оградата на Росенец да бъде премахната незабавно Пътят до Росенец отново преграден? Христо Иванов прави нова проверка на място (видео) Прокуратурарта откри нарушения край Алепу, Догансарай, Созопол. Св. Влас и Аркутино Мустафа Карадайъ показа нос Чукалята преди Догансарай (снимки) Барикада от протестиращи отпрати автобус на ДПС от Росенец Христо Иванов: Местим протеста пред община Бургас!
Тагове
Догансарай
Коментари

Още от последните новини