ВАС наложи рекордна глоба от над 4 млн.лв. на ЧЕЗ

ВАС наложи рекордна глоба от над 4 млн.лв. на ЧЕЗ - E-Burgas.com
БНТ

Върховният административен съд (ВАС) е потвърдил окончателно решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да глоби "ЧЕЗ Електро България" АД, "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "ЧЕЗ България" ЕАД с общо 4,4 млн. лева.

До делото се стигна след като антимонополната комисия установи, че предприятията от Групата ЧЕЗ са извършили злоупотреба с по-силната си позиция на договаряне, като неоснователно са прекратили дългосрочните си търговски отношения с "Фаст Пей ХД" АД и са сключили безвъзмезден договор с това дружество при необосновано тежки и дискриминационни условия.

За установеното нарушение КЗК наложи имуществени санкции в размер на:

4 193 758 лв. на "ЧЕЗ Електро България" АД;
207 742 лв. на "ЧЕЗ България" ЕАД;
10 000 лв. на "ЧЕЗ Разпределение България" АД.  

Източник: "Монитор"

Свързани статии
Глобяват концесионера на "Смокиня" с 3 856 лв. Бургазлии поканиха Ивелина Василева да види ефекта от подмяната на стари печки с нови еко инсталации Предстоят мащабни ВиК инвестиции в Меден рудник и Върли бряг Ивелина Василева: В Братово ще излекуваме още една рана за околната среда В Созопол откриват сметка за изграждане на бюст-паметник на Левски Бургас отдаде почит към делото на Апостола (Снимки) Отбелязваме 148 години безсмъртие за Апостола на свободата Учениците от Равда с инициатива за Апостола Кошмарът на К-2 продължава, издирват още трима алпинисти Общински съветник: Половината лампи на велоалеята за Сарафово изгоряха
Тагове
ЧЕЗ ВАС глоба
Коментари

Още от последните новини