ВАС наложи рекордна глоба от над 4 млн.лв. на ЧЕЗ

ВАС наложи рекордна глоба от над 4 млн.лв. на ЧЕЗ - E-Burgas.com
БНТ

Върховният административен съд (ВАС) е потвърдил окончателно решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да глоби "ЧЕЗ Електро България" АД, "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "ЧЕЗ България" ЕАД с общо 4,4 млн. лева.

До делото се стигна след като антимонополната комисия установи, че предприятията от Групата ЧЕЗ са извършили злоупотреба с по-силната си позиция на договаряне, като неоснователно са прекратили дългосрочните си търговски отношения с "Фаст Пей ХД" АД и са сключили безвъзмезден договор с това дружество при необосновано тежки и дискриминационни условия.

За установеното нарушение КЗК наложи имуществени санкции в размер на:

4 193 758 лв. на "ЧЕЗ Електро България" АД;
207 742 лв. на "ЧЕЗ България" ЕАД;
10 000 лв. на "ЧЕЗ Разпределение България" АД.  

Източник: "Монитор"

Свързани статии
Ето как Бургас ще отбележи 150 години от гибелта на Левски Нови сигнали срещу прокурорския син от Перник Кирил Петков: С темата за РСМ опитват да отклонят вниманието от 2.5 млрд лв. за незаконни строежи Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация Спецпрокуратурата: Божков е в Дубай и няма как да бъде разпитан Бургаски ученици посветиха виртуална изложба на Апостола (Видео) Прекланяме се пред подвига на Апостола Бургас ще отдаде почит към Апостола в събота Асен Василев потвърди, че всяка партия от коалицията ще има вицепремиер Кирил Петков стартира преговорите с другите лидери, ще ги излъчва пряко в нета
Тагове
ЧЕЗ ВАС глоба
Коментари

Още от последните новини