ВАС наложи рекордна глоба от над 4 млн.лв. на ЧЕЗ

ВАС наложи рекордна глоба от над 4 млн.лв. на ЧЕЗ - E-Burgas.com
БНТ

Върховният административен съд (ВАС) е потвърдил окончателно решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да глоби "ЧЕЗ Електро България" АД, "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "ЧЕЗ България" ЕАД с общо 4,4 млн. лева.

До делото се стигна след като антимонополната комисия установи, че предприятията от Групата ЧЕЗ са извършили злоупотреба с по-силната си позиция на договаряне, като неоснователно са прекратили дългосрочните си търговски отношения с "Фаст Пей ХД" АД и са сключили безвъзмезден договор с това дружество при необосновано тежки и дискриминационни условия.

За установеното нарушение КЗК наложи имуществени санкции в размер на:

4 193 758 лв. на "ЧЕЗ Електро България" АД;
207 742 лв. на "ЧЕЗ България" ЕАД;
10 000 лв. на "ЧЕЗ Разпределение България" АД.  

Източник: "Монитор"

Свързани статии
Асен Василев потвърди, че всяка партия от коалицията ще има вицепремиер Кирил Петков стартира преговорите с другите лидери, ще ги излъчва пряко в нета Кирил Петков "краде" гласове от всички партии, най-много от "Има такъв народ" и "Демократична България" Кирил Петков: България е тръгнала по пътя на промяната и няма връщане назад! Едва 15% си плащат фишовете за превишена скорост Още една партия пристана към проекта на Петков и Василев Асен Василев съди Тошко Йорданов за четвърт милион лева Асен Василев: Извадихме от бедност над 1 милион пенсионери Странни доводи в Приморско лишиха създаването на фондация за опазване на черната мида Селин Али: Благодаря! Чувствах подкрепата на цял Айтос в Токио
Тагове
ЧЕЗ ВАС глоба
Коментари

Още от последните новини