Върнаха бедстващите мигранти край Резово обратно в Турция

Върнаха бедстващите мигранти край Резово обратно в Турция - E-Burgas.com
dnews.bg

Група бедстващи мигранти беше заловена вчера до Резово. Сред общо 48-те души има жени и няколко деца. Групата е преминала устието на река Резовска, а след това е преодоляла и граничните ограждения, показа репортаж на NOVA. Според запознати натискът от бежанци на българо-турската граница се засилва. Късно снощи групата от бежанци е била върната обратно на турска територия.

В 7:30 сутринта вчера групата преминава един от пешеходните портали край гранична зона Резово, като един от водачите им затваря „вратата към Европа” след тях. Преди това бежанците са преминали устието на река Резовска като са тръгнали по тъмно пеш от голям палатков лагер в Турция. Групата е предимно от сирийци, като с тях има жени и няколко деца, сред които и 4-годишно момиченце. С тях има и няколко афганистанци, които опитвали да преминат нелегално през България за трети път. Те били залавяни от граничните войски и връщани обратно зад огражденията към турска земя, но не спирали да опитват да търсят по-добър живот към Западна Европа.   

Според неофициалнта информация напливът от бежанци към Европа се засилва, а лагрът в Турция, готов да се изнася на Запад, наброявал повече от 30 хиляди души. Откритите лодки и въжета по устието на река Резовска са десетки, а край металната ограда има инструменти, стълби, дори флексове.

За групи от по десетина момчета, дори от по 50 души разказва и един от едва четиримата жители на граничното село Сливарово.

„Деца няма толкова много, явно са само млади момчета. Като че ли са от една армия, всичките са високи и еднотипни. В началото правеха доста пакости – отваряха къщи, влизаха в тях, но вече не го правят”, разказа Иван Петров.

Свързани статии
Хванаха три коли с мигранти, преминали са и през Бургас Поредна катастрофа с мигранти, шофьорът избяга Бивш главсек на МВР: И ДАНС е замесена в каналите с мигранти 100 хиляди мигранти са опитали да влязат у нас през Турция от началото на годинатa Мигрантският натиск продължава и по море! 38 сирийци и афганистанци, сред които и бебе, дойдоха с лодка Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Военни поемат контрола на границата, изтеглят командированите полицаи заради изборите Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години Украинката-трафикант остава в ареста, превозвала сирийците със служебен автомобил Екшън с каналджии и мигранти приключи с поредна катастрофа
Тагове
резово мигранти
Коментари

Още от последните новини