Валентин Златев вече не е част от "Лукойл България"

Валентин Златев вече не е част от

Валентин Златев вече не е част от "Лукойл България", съобщава Би Ти Ви, като информацията е потвърдена и от пресцентъра на дружеството.

Справка в Търговския регистър показва, че от 10 август Златев не е част и от надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас". Неговото място заема Андрей Тихонов. Не е известно дали самият Златев е напуснал компанията.

Златев е дългогодишен генерален директор на "Лукойл България", а изненадващо преди година и половина бе назначен за председател на контролния съвет при рокади в компанията. Тогава поста му пое Булат Субаев. Причината за смяната трудно може да се назове с категоричност, но вероятно става дума за комплекс от причини - от загуба на подкрепа в Русия, през слаби резултати от последните години, до опит за модернизация, коментира тогава "Капитал".

Днес от пресцентъра са обявили пред телевизията, че Златев вече не заема и този пост и е излязъл от компанията.

През април 2019 г. бе обявено, че Валентин Златев след две десетилетия на поста вече не е генерален директор, а става председател на контролния съвет. Три месеца преди това "Лукойл" напусна ръководената от Кирил Домусчиев Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Малко по-късно Домусчиев публично обяви, че Златев е в основата на готвен тогава законопроект за горивата, който ощетява малките търговци.

Коментари

Още от последните новини