В Сунгурларе решиха проблема с дървата, общината успя да достави 26 хиляди кубика

В Сунгурларе решиха проблема с дървата, общината успя да достави 26 хиляди кубика - E-Burgas.com

Поне шест снегорина ще борят зимните преспи, местните имат и своя техника

Община Сунгурларе успя да реши един от основните си проблеми, които мъчеха местните тази година – недостига на дърва. Всичко по график вече е платено и доставено. Това обясни кметът инж. Васил Панделиев, който заедно с Общинския съвет, успя да мобилизира и стегне зимните екипи в планинската община преди да падне първия сняг.

„Останаха едни 1000 кубика, които още сега ще ги доставим ако дъждът не ни прави проблеми. Крайният срок, както реши и Общинският съвет, е края на ноември, успяхме да приключим всичко по график, справихме се“, каза инж. Панделиев.

Общината е подготвена и по отношение на предстоящата зима, единствено хората ще бъдат изненадани, ако има облиен нощен снеговалеж, макар че засега прогнозите не са от най-лошите. Най-критична е точката на границата с Руен и достъпът до селата Босилково и Завет, тъй като там и един по-силен североизточен вятър оказва влияние.

Админситрацията обаче, совен шестте снегорина по обществената поръчка, разполага и със своя техника – багери, машини за опесъчване и др.

Коментари

Още от последните новини