В петък Михаил Билалов, Ники Урумов и Диана Досева дават прощална вечеря в НХК

В петък Михаил Билалов, Ники Урумов и Диана Досева дават прощална вечеря в НХК - E-Burgas.com

Прощална вечеря ще дадат Михаил Билалов, Ники Урумов и Диана Досева в петък, 22 март, от 19 ч. на сцената на НХК. Спектакълът „Прощална вечеря“  от Александър дьо Ла Пателиер и Матийо Делапорт е дело на Сатиричен театър "Алеко Константинов" и Театър "Константин Величков" – Пазарджик и се играе за първи път в Бургас. Постановката е на Здравко Митков, а сценографията- на Петър Митев.

 „Прощална вечеря” е пиеса за дълбоките, сърдечни връзки, достигнали прага на своето изчерпване. Разказ за вечерите, на които отиваме без да ни се ходи и за приятелите, които вече не са ни близки. Дали го правим по навик или от малодушие и имаме ли силата да изчистим ежедневието си от минали хора и емоции ще ни разкажат Пиер и Клотилд Льокьор, които решават да организират прощална вечеря, с която да се разведат с приятелите- призраци.  Дали планът ще проработи и какви ще бъдат последствията ще научим утре от сцената на НХК.

Вече две години „Прощална вечеря“ се играе при голям интерес в България. Пиесата има номинация за „Кристален глобус” за най-добра пиеса и номинация „Молиер” за най-добра комедия. По време на XI Зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ „Прощална вечеря“ печели наградата за най-добър спектакъл. Участващият в нея Николай Урумов взима приза за най-добра мъжка роля.

Както критиката, така и зрителите дават отлични отзиви за пиесата. „Най-трудно в една пиеса е да разсмееш публиката, която е дошла да те съзерцава. Смехът беше през сълзи. Обратите непрекъснати. Тъкмо си мислиш, че всичко вече е наред и се връщаш в начална точка с ново ускорение. Блестяща игра на Ники като Антоан/Патрик, Мишо – Пиер и Ани – Клоти. Това е пиеса, изиграна от приятели като приятели, за приятели. Бях съпричастна на всички герои. Не мога да отделя, съжаля, възрадвам на всеки отделно. Всички бяха едно цяло. Точно това цяло ни показа колко преходни сме ние, хората. Благодаря Ви!“ коментира Светла Ангелова на страницата на Сатиричния театър.

„Много смях и дълбочина има в този спектакъл. Заведете приятелите си на театър, а после ги поканете на вечеря.“ пише друг почитател на театъра. Ако решите да послушате съвета и петъчната вечер да я посветите на невероятната комедия „Прощална вечеря“- можете да закупите билети на касата на НХК.

 

Коментари

Още от последните новини