В осем български града искат главата на Валери Симеонов, Бургас не е сред тях

В осем български града искат главата на Валери Симеонов, Бургас не е сред тях - E-Burgas.com
снимка: offnews.bg

Протести с искането за оставката на Валери Симеонов ще има днес в София, Варна, Враца, Силистра, Пловдив, Стара Загора, Разград и Пазарджик. Протест в Бургас обаче така и не бе организиран. Гражданското недоволство бе предизвикано след думите на вицепремиера, който нарече майките на децата с увреждания "кресливи жени с уж болни деца". 

Как може да се приеме нещо толкова цинично, при условие че толкова месеци сме вече по улиците и обясняваме, че не става въпрос дори само за нашите деца, а за всички хора с увреждания”, каза Димитрина Русев в ефира на бТВ. Тя е майка на дете с увреждане, което е над 18-годишна възраст.

Майките не се приемат за „група кресливи жени в опит да им се угоди”.  „Ние от години имаме ясни искания, не става въпрос само за едни пари и само за  нас. „Има много хора, които ни подкрепят и които разбират, че реформата, която искаме, ще засегне цялото общество”, каза Весела Одажиева, майка на дете с епилепсия.

Думите са достатъчно цинични, независимо в какъв контекст са казани, категорична беше тя. „Ние не влагаме никакви политически интереси в нашите искания. Независимо за коя партия става въпрос, ние искаме да се свърши работата”, подчерта майката.

Майките на деца с увреждания бяха категорични, че нямат за цел да бутат правителството.

„Твърде вероятно е някой да се опитва да „яхне” протеста политически, но смея смело да твърдя, че нашият протест няма нищо общо с политически искания и цели”, подчерта и Димитрина Русева.

Според майките твърдението, че законите, за които те настояват, са приети, е невярно. „Те са минали само в Министерския съвет. Тепърва предстои да видим как ще излязат след второ четене от парламента”, заяви Весела Одаджиева. Тя изрази опасения, че текстовете може да се променят между първо и второ четене.

Коментари

Още от последните новини