В Гърция: Ще тестват безплатно за covid-19 по домовете

В Гърция: Ще тестват безплатно за covid-19 по домовете - E-Burgas.com

Гърция започва днес тестване по домовете на хора в райони, където се предполага, че има мащабно разпространение на Covid-19. 

В действие влизат 500 мобилни екипи от специалисти, които безплатно ще тестват населението в районите с предполагаем по-висок риск от разпространение на заразата.

Правителството финансира с 11 милиона евро Националната организация за обществено здраве, която е изпълнител на програмата, информира БНР.

Изборът на районите се определя на базата на данните на Министерството на здравеопазването.

По-широко тестване на населението дава възможност на медиците да идентифицират заразените и да ги поставят под карантина, дори и когато пациентите не показват тежки симптоми.

Правителството удължи до 27 април мерките по ограничение на движението, като се очаква дори затваряне на националната пътна мрежа преди Великден, за да не се допусне разпространение на вируса.

Свързани статии
Без тестове за ковид в училищата Дълги опашки на Калотина при влизане у нас Забраниха влизането в морето на 12 плажа в Гърция Българите пътуват масово към Гърция на море Хиляди българи поеха към Гърция след падането на ограниченията Затруден е достъпът до безплатни PCR тестове след края на извънредната обстановка 4,7 по рихтер разстърси Гърция в района на Крит Сериозен ръст на новозаразените с ковид в Гърция, отлагат отпадането на зеления сертификат Ученици в 60 общини са в клас без тестване Купуват още над 7 млн. бързи теста за училищата
Тагове
covid-19 Гърция тестове
Коментари