В Гърция: Ще тестват безплатно за covid-19 по домовете

В Гърция: Ще тестват безплатно за covid-19 по домовете - E-Burgas.com

Гърция започва днес тестване по домовете на хора в райони, където се предполага, че има мащабно разпространение на Covid-19. 

В действие влизат 500 мобилни екипи от специалисти, които безплатно ще тестват населението в районите с предполагаем по-висок риск от разпространение на заразата.

Правителството финансира с 11 милиона евро Националната организация за обществено здраве, която е изпълнител на програмата, информира БНР.

Изборът на районите се определя на базата на данните на Министерството на здравеопазването.

По-широко тестване на населението дава възможност на медиците да идентифицират заразените и да ги поставят под карантина, дори и когато пациентите не показват тежки симптоми.

Правителството удължи до 27 април мерките по ограничение на движението, като се очаква дори затваряне на националната пътна мрежа преди Великден, за да не се допусне разпространение на вируса.

Свързани статии
Най-после осигуряват безплатни COVID-тестове Здрави хора се редят на опашките пред COVID фургоните, идеята е само хора със симптоми След призива на премиера: От петък пунктове за COVID-19 пред болниците Нов вторичен трус раздруса Гърция днес Спешна помощ ще прави бързи тестове за COVID-19 още в линейката Тежки бури в Гърция, у нас идва застудяване На море в Гърция става все по-трудна мисия За мераклиите за море зад граница: Гърция въведе нови мерки след 151 нови случая на Covid-19 Безкрай: Гърция отново въведе нови мерки по границите Ако летувате в Гърция: Масови проверки за предпазни маски, глоби от 150 евро
Тагове
covid-19 Гърция тестове
Коментари

Още от последните новини