В Гърция: Ще тестват безплатно за covid-19 по домовете

В Гърция: Ще тестват безплатно за covid-19 по домовете - E-Burgas.com

Гърция започва днес тестване по домовете на хора в райони, където се предполага, че има мащабно разпространение на Covid-19. 

В действие влизат 500 мобилни екипи от специалисти, които безплатно ще тестват населението в районите с предполагаем по-висок риск от разпространение на заразата.

Правителството финансира с 11 милиона евро Националната организация за обществено здраве, която е изпълнител на програмата, информира БНР.

Изборът на районите се определя на базата на данните на Министерството на здравеопазването.

По-широко тестване на населението дава възможност на медиците да идентифицират заразените и да ги поставят под карантина, дори и когато пациентите не показват тежки симптоми.

Правителството удължи до 27 април мерките по ограничение на движението, като се очаква дори затваряне на националната пътна мрежа преди Великден, за да не се допусне разпространение на вируса.

Свързани статии
Лаборатории отказват да работят с безплатните антигени от държавата Румен Радев: Предстои ново обсъждане за сътрудничество с Гърция за границата Земетресение разлюля бреговете на Гърция Отново наплив от нашенци на Кулата, искат да почиват в Гърция Опашки към Гърция и днес, засилен трафик и днес 16 вида бързи тестове ще се признават у нас Влизането у нас по три начина от 1 май Без карантина за българи в Гърция от понеделник Гърция се отваря постепенно от началото на април Болници алармираха за фалшиви ковид тестове
Тагове
covid-19 Гърция тестове
Коментари

Още от последните новини