В Бургас стават ясни шампионите на България по тенис до 16 и 18 г.

В Бургас стават ясни шампионите на България по тенис до 16 и 18 г. - E-Burgas.com

В Бургас ще бъдат излъчени шампионите на България при юношите и девойките до 16 и 18-годишна възраст. Домакин на националните първенства ще е тенис клуб "Авеню", който предоставя отлични възможности за тенис в зала по време на зимния период. Квалификациите при 16-годишните започват на 14 декември, а срещите от основната схема са от 17 декември. Заключителните двубои за титлите в сингъла са насрочени за 20 декември.

Ден по-рано ще бъдат определени и призьорите при двойките. Право на участие имат 12-те състезатели с най-добър ранкинг, като към тях се присъединяват четиримата, които преодолеят ситото на квалификациите. Схемата на пресявките също е закрита, като в нея влизат 24 директно приети, отново по ранкинг. Очертава се първенствата в морския град да предложат тенис на най-високо ниво, както и изключително интересни и оспорвани мачове.

Техническата конференция за квалификациите е насрочена за 13 декември от 12 до 13 часа, съобщава турнирният директор Стоян Николов. Надеждите на домакините при юношите са свързани с Динко Динев и Драгомир Драганов, които са сред фаворитите, а при девойките Александра Матева ще представя клуба. Всички двубои ще се играят с топка HEAD, която е официален партньор на Българската федерация по тенис. След Нова година ще бъдат излъчени и новите национални шампиони по тенис при 18-годишните. Квалификациите ще са от 11 до 13 януари, а двубоите от основните схеми - от 14 до 17 януари.

Заявки за участие се приемат до 1 януари, а срокът за отказ е 6 януари. Най-добрите ще представят страната ни на Зимните европейски купи. Всички срещи в спортната зала на тенис клуб „Авеню" могат да бъдат наблюдавани безплатно от любителите на тениса.

Коментари

Още от последните новини