В Бургас провеждат акция по засаждане на коледни елхи

В Бургас провеждат акция по засаждане на коледни елхи - E-Burgas.com

Акция за засаждане на живи коледни елхички ще се проведе днес в Бургас. Тя се организира за четвърта поредна година от сдружение „Зелена Странджа“, информира БНР.

Всеки желаещ може да се включи в инициативата. Засаждането ще е в кварталната градинка „Родопи“ зад бургаското училище „Братя Миладинови“. Целта е празничните дръвчета да продължат своят живот, обясни Владимир Димитров от сдружението.

„Проектът е част от една наша инициатива „Посади и отгледай дърво в града“. Искаме да дадем възможност да помогнем на хората, които са си купили живи коледни елхи, да ги засадят. С тази инициатива се стремим да насърчим повече хора да садят дървета като това да става съгласувано и по правилата, за да могат тези дървета наистина да оцеляват“, заяви Димитров.

На мястото ще бъдат осигурени инструменти за засаждане. В  акцията ще се включат и специалисти с професионални съвети.

Свързани статии
Цените на елхите също скочиха Украсяват Бургас с живи елхи за Коледа (Снимки) Елхи украсиха "Тройката" в Бургас Призив към бургазлии: Купете си жива елха за Коледа, засадете я пред блока след празниците Бургас отбелязва края на извънредното положение с Фестивал на хвърчилата
Тагове
елхи засаждане зелена странджа
Коментари

Още от последните новини