Бургас отбелязва края на извънредното положение с Фестивал на хвърчилата

Бургас отбелязва края на извънредното положение с Фестивал на хвърчилата - E-Burgas.com

Бургас ще отбележи края а извънредното положение в страната с Фестивал на хвърчилата този уикенд. Събитието е организиран от СНЦ "Зелена Странджа" и ще се проведе на 16 май на хълмовете "Трите сестри" край бургаския квартал Банево. Очаква се това да бъде един от най-посещаваните походи на сдружението, като до този момент 125 души са заявили, че ще присъстват. 

Маршрутът, който участниците ще изминат пеша до върха, е общо 5 км, кръгов, по черни каменисти пътища. Минава и през параклиса "Света Петка". Хълмовете "Трите сестри" предлагат изумителна панорама към Бургас, езерата и морето. 

Такса за участие в похода няма, като всеки трябва да стигне до мястото със свой личен автомобил или автобус на градския транспорт, за да няма струпвания на хора. Всеки участник трябва да си носи хвърчило, в кеото да се включи във фестивала. 

Сборният пункт за участници е площада на Банево пред църквата в 11.00 часа

Свързани статии
Пенсионери пострадаха при пожар в Банево Протест в Бургас заради блудство с малолетен В Бургас провеждат акция по засаждане на коледни елхи Призив към бургазлии: Купете си жива елха за Коледа, засадете я пред блока след празниците След общественото обсъждане в Банево: Градят инфраструктура около квартала Бургаският квартал Ветрен чукна век
Тагове
Зелена Странджа Банево
Коментари

Още от последните новини