В Бургас още няма безплатни ваксини за хората на 65 години

В Бургас още няма безплатни ваксини за хората на 65 години - E-Burgas.com

Безплатните ваксини против грип за хората над 65 години, все още не са пристигнали в Бургас. Това обяви пред dariknews.bg председателят на Регионалния съюз на общопрактикуващите лекари, д-р Петко Желязков.

По думите му, биологичните препарати трябва да бъдат в кабинетите на бургаските джипита най-рано в края на тази седмици или в началото на следващата. Според плановете на здравното министерство от безплатна ваксинация преди грипния сезон ще могат да се възползват около 10% от хората над 65 години в страната.

„Надяваме се през следващата година този процент да бъде значително по-висок. И сега има запитвания от пациенти за тези ваксини и предполагам колегите ще пропусната медицинския фактор при поставянето на ваксина и по-скоро ще предоставят на тези, които желаят да се ваксинират. През миналата година нямахме безплатни препарати и за съжаление интересът към ваксинирането беше нулев. В моя кабинет през 2018-та съм ваксинирал едва трима души“, коментира д-р Желязков.

Общопрактикуващите лекари в Бургас са 150, точният брой на ваксините, които ще им бъдат доставени, все още не е напълно ясен.

Коментари

Още от последните новини