Ути Бъчваров популяризира биопродукти в Бургас

Ути Бъчваров популяризира биопродукти в Бургас - E-Burgas.com

Голямо разнообразие от биопродукти ще зарадва гражданите на Бургас на 7 юли 2019 г. (неделя). В 10:00 ч., на площад „Тройка“, започва атрактивният пазар на биопродукти на родни производители, истински кулинарен празник за малки и големи. Мероприятието се провежда под патронажа на Министерство на земеделието, храните и горите. Пазарът ще бъде съпътстван от кулинарна шоу програма в подкрепа на българското биоземеделие. Събитието е с начален час 11:00 и водещ Ути Бъчваров. 

Гостите ще могат да си вземат разнообразни биопродукти с гарантирано качество от доказани производители, подпомагани по Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Ще се предлагат сезонни плодове и зеленчуци, мед, подправки, мляко и млечни продукти, и др.

По време на кулинарната дегустация на Ути Бъчваров, посетителите на био пазара ще могат да опитат приготвените на място миди по бургаски. Той ще приготви традиционно ястие  с помощта на най-големия тиган в България. Уредът е с диаметър почти 2 м. Изработен  е от предницата на локомотив, произведен 1907 г. Тиганът събира приблизително около 1 000 порции. Традиционна местна рецепта е с много пресен лук, копър и домати, изцяло с органичен произход.

Целта на събитието е да се популяризират предимствата на биохраните.

Коментари

Още от последните новини