Униформени свалиха номерата на бургаски Мерцедес, отдолу откриха изненада

Униформени свалиха номерата на бургаски Мерцедес, отдолу откриха изненада - E-Burgas.com

34-годишен мъж от Бургас е бил задържан в арест за срок от едно денонощие, след като е бил заловен да шофира след употреба на алкохол, а в автомобила му са открити наркотици. Дрогата е била намерена по изключително любопитен начин, след като е била приложена новата мярка за сваляне на регистрационните табели на автомобилите.

Случката се разиграла снощи около 19:30 часа малко след кръговото кръстовище на изхода на Бургас, когато служители от бургаската жандармерия са изпреварени от дясната страна и засечени от лек автомобил Мерцедес CLS 63. Те констатирали, че водачът му шофира рисково, създавайки предпоставки за ПТП.  Автомобилът е спрян на около 100 м. от разклона за Каблешково посредством използване на звуков и светлинен сигнал. Оказало се, че шофьорът е седнал зад волана след употреба на алкохол с концентрация - 1,03 промила.

На водачът е съставен акт, като са свалени регистрационните табели на Мерцедеса. При демонтажа на задната регистрационна табела, под табелата са открити две полиетиленови пликчета, едно съдържащо пико, а второто - бяло прахообразно вещество, чийто точен състав е в процес на изясняване.

Мъжът е тестван за употреба на наркотични вещества, ката апарата отчел положителен резултат за употреба на кокаин и метаамфетамин. Задържан е за срок до 24 часа със заповед за задържане. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Коментари

Още от последните новини