УМБАЛ-Бургас с готовност да отдели цял етаж за изолация на пациенти с коронавирус

УМБАЛ-Бургас с готовност да отдели цял етаж за изолация на пациенти с коронавирус - E-Burgas.com

Изолатор с три стаи и шест легла е готов да посрощне евентуалните пациенти, които са със съмнение за вирусоносителство на коронавирус в УМБАЛ-Бургас. При извънредни ситуация от болницата пък са готови да отделят целия етаж, на който се намира инфекциозното отделение. 

Това сподели д-р Бойко Миразчийски на среща с медиите днес.

"Още няма заболял на територията на България. Ние имаме пълна готовност да посрещнем пациенти със съмнение за вирусоносителство или болни. По принцип пациентите трябва да се идентифицират още на границата и след това да бъдат доведени до лечебното заведение. За Бургас това лечебно заведение е УМБАЛ-Бурга, където има инфекциозно отделение, което е оборудване достатъчно добре и има мноо специалисти, които могат да се справят с проблема" сподели д-р Миразчийски. 

Процедурата е такава, че пациентите трябва да бъдат докарани със специален автомобил и след това да бъдат настанени в инфекциозното отделение. Там ще им бъдат взети проби и ако се докаже, че са носители на вируса, ще бъдат лекувани в Бургас. 

На този етап пробите ще се изпращат в София, където в рамките на няколко часа ще може да се установи дали те са положителни. 

В момента промени с контролно-пропусквателния режим в болницата са наложени само във връзка с грипната епидемия. Допълнителни мерки срещу коронавирус ще бъдат взети, само ако има такъв доказан случай в града. 

 

Коментари