Удар на полицията в Бургас! Задържаха 55 кг. хероин при случайна проверка (снимки)

Удар на полицията в Бургас! Задържаха 55 кг. хероин при случайна проверка (снимки)  - E-Burgas.com

Нервното и неадекватно поведение на шофьора го издало пред проверяващите го полицаи

110 пресовки хероин с общо тегло от 55 кг. са били задържани от полицията при рутинна проверка на микробус в Бургас. Това съобщиха на извънредна пресконференция зам.-апелативният прокурор Йовита Григорова, шефът на Окръжната прокуратура Георги Чинев, наблюдаващият прокурор по започналото производство Ангел Георгиев и директорът на Од на МВР старши комисар Калоян Калоянов. 

Автомобилът е бил спрян малко след полунощ на кръговото кръстовище на ул. "Транспорта" и бул. "Стефан Стамболов" в посока София за рутинна проверка. Шофьорът обаче се държал неадекватно и нервно, поради което бил тестван за дрегер за употреба на наркотици. Оказало се, че мъжът се е качил зад волана след като е употребил метамфетамин. При последвалата проверка от страна на полицаите са открити въпросните 110 пресовки хероин, които били скрити в двойното дъно на микробуса. 

Шофьорът е на 47 години от град в област Търговище. Той е с чисто съдебно минало. Задържан е за срок от 72 часа, като са му повдигнати две обвинения - за шофиране след употреба на упойващи вещества и за пренасяне на наркотици. По второто обвинение той може да бъде осъден да лежи от 5 до 15 години в затвора и да заплати глоба в размер от 20 до 100 хил .лв. Заради шофирането след употреба на наркотици наказанието може се увеличи с още 5 години. 

Тепърва предстои да се направят редица експертизи на наркотика, които трябва да установят точното му количество, качество и цена. По първоначални данни става въпрос за хероин с чистота около 50% на стойност между 2,5 и 5 млн. лв. Цената му на пазара обаче би трябвало да бъде няколко пъти по-висока. На този етап няма данни за пътя на наркотика, като повече подробности в тази насока също ще бъде дадена, след като излязат резултатите от експертизите. 

Очаквайте подробности!

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини