Удължиха срока за групов лов на дива свиня

Удължиха срока за групов лов на дива свиня  - E-Burgas.com

Срокът за групов лов на дива свиня се удължава до 16 януари 2022 г., съгласно Заповед на министъра на земеделието от 10 януари. Тя е съгласувана с Министерство на околната среда и водите.

Настоящата заповед се издава във връзка с усложнената епизоотична обстановка в страната по отношение на Африканска чума по свинете (АЧС).

Със Заповед на министъра на земеделието и горите са определени особено опасните болести по животните, една от които е и АЧС, чието разпространение може да причини значителни икономически загуби. Тя засяга както дивата свиня, така и промишленото свиневъдство и малки лични ферми. Намаляване на популацията на дивата свиня е част от мерките, които следва да се приложат по чл.47, ал.1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност за профилактика, ограничаване и ликвидиране на някои особено опасни заразни болести.

Удължаване на срока за групов лов на дива свиня е необходима мярка за ограничаване на разпространението на територията на страната и ликвидирането на Африканската чума по свинете чрез намаляване на популацията на дивата свиня.
 

Свързани статии
Кметът Димитър Николов честити на акушерите: Вие сте началото на всеки живот! Започват проверки за подхранването и опазването на дивеча Кметът честити Коледа на общностите в Бургас, които празнуват днес АПИ: Не тръгвайте на път с автомобили, неподготвени за зимни условия Ето с какви обвинения предават на съда Деян Дичев Утвърдиха графика за лов по време на коледните празници Убитата брокерка Теодора Бахлова се оказа в избирателните списъци Съдът окончателно остави в ареста готвача на Рагевски Деян Дичев остава в ареста, грози го затвор по три обвинения за съучастник на Рагевски Ивайло Дражев: ГЕРБ е зад Бербатов, а ДПС зад Михайлов
Тагове
лов
Коментари

Още от последните новини