Удължиха срока за групов лов на дива свиня

Удължиха срока за групов лов на дива свиня  - E-Burgas.com

Срокът за групов лов на дива свиня се удължава до 16 януари 2022 г., съгласно Заповед на министъра на земеделието от 10 януари. Тя е съгласувана с Министерство на околната среда и водите.

Настоящата заповед се издава във връзка с усложнената епизоотична обстановка в страната по отношение на Африканска чума по свинете (АЧС).

Със Заповед на министъра на земеделието и горите са определени особено опасните болести по животните, една от които е и АЧС, чието разпространение може да причини значителни икономически загуби. Тя засяга както дивата свиня, така и промишленото свиневъдство и малки лични ферми. Намаляване на популацията на дивата свиня е част от мерките, които следва да се приложат по чл.47, ал.1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност за профилактика, ограничаване и ликвидиране на някои особено опасни заразни болести.

Удължаване на срока за групов лов на дива свиня е необходима мярка за ограничаване на разпространението на територията на страната и ликвидирането на Африканската чума по свинете чрез намаляване на популацията на дивата свиня.
 

Свързани статии
Бургас вече разполага с телемедицина (Снимки) Бургаският кмет Димитър Николов: 6 февруари винаги ще ни напомня да следваме вярната посока В Карловско са притеснени от задаваща се евакуация Нови сигнали срещу прокурорския син от Перник Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Мария Бакалова ще снима трилър с Ева Грийн за войната в Афганистан Отбелязваме Архангелова задушница Кметът Димитър Николов поздрави сърдечно бургаските учители Откриват ловния сезон за диви прасета и дребен дивеч
Тагове
лов
Коментари