Гимназията по програмиране в Бургас вече има лого

Гимназията по програмиране в Бургас вече има лого - E-Burgas.com

Скандали белязаха онлайн гласуването, община Бургас проверява сигнали за измама

След преглед на електронното гласуване и извършен анализ на вота, Община Бургас обявява следните резултати от конкурса

- На първо място е проектът на Димитър Лазаров;

- На второ и трето място се класират предложенията на Абуди Жабас и Диляна Иванова.

Гласуването обаче не мина без скандали, след като част от участниците се обвиниха взаимно в измама, а от община Бургас проверяваха сигнали за манипулация на вота. 

Община Бургас благодари на всички участници за проявената креативност. Първенецът и подгласниците ще бъдат уведомени допълнително за това кога и къде ще получат наградите си.

Спечелилото лого на Димитър Лазаров изобразява най-основните и характерни символи, благодарение на които функционира всеки компютър - цифрите 0 и 1. Те са преплетени по начин, който олицетворява безкрайните вариации, комбинации и поредици, в които тези цифри "влизат", за да съставят всеки код и всяка софтуерна програма, караща компютъра да извърши определеното действие.

Професионалната гимназия за компютърно програмиране и иновации е най-новото училище в страната, което ще отвори врати през учебната 2018/2019 г. в Бургас. То ще бъде с интензивно изучаване на английски и немски език и ще подготвя специалисти в професионално направление "Компютърни науки", професия "Програмист", специалности "Програмно осигуряване" и "Приложен програмист", със срок на обучение 5 години и прием след завършен седми клас.

В него ще се изучават съвременните програмни езици Java, C, C++, JavaScript, .NET. В учебните програми ще бъде заложено придобиването на знания и умения за обектно ориентирано програмиране в алгоритмите и структурите от данни, в областта на разработване на софтуер и уеб дизайн, технология на програмирането, системи за управление на бази данни, интернет програмиране. Учениците ще придобият специфични знания и умения в сферата на роботика, изкуствен интелект, хардуерен дизайн, кибер сигурност, облачни технологии.

Обучението ще се осъществява в обособен образователен кампус, отговарящ на най-новите световни стандарти - с учебен корпус, общежитие, помещение за учебна фирма и програмиране. След приключване на обучението си учениците ще получат диплома за средно образование, сертификат за владеене на чужд език и документ за професионална квалификация по компютърни науки, съответно за "програмист" и "приложен програмист".

Галерия
Коментари

Още от последните новини